İsviçre'den getirdi! Siparişe yetişemiyor

Giresun’un Dereli İlçesi, Eğriambar köyünde, Yasin ve Seçkin Çamcı, İsviçre’den getirdiği Saanen türü süt keçisinden elde ettikleri sütlerle kadayıf tatlısı üretti. Kısa sürede ünü ilçeyi aşan ve ülkeye yayılan kadayıf tatlısı, yoğun sipariş alıyor. Çamcı kardeşler, 15 olan keçi sayısını 300’e çıkararak elde edecekleri sütlerle kadayıf tatlısı üretimini artırmayı hedefliyor.

İsviçre'den getirdi! Siparişe yetişemiyor
İsviçre'den getirdi! Siparişe yetişemiyor
GİRİŞ 28.02.2019 12:29 GÜNCELLEME 28.02.2019 12:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul’da kadayıf tatlısı üreticisi olan Sinan Çamlı, 19 yıl önce Giresun’un Dereli İlçesi, Eğrianbar köyünde üretim atölyesi kurdu. Çamlı’nın oğulları Yasin ve Seçkin Çamlı da babasıyla çalışmaya başladı. Ürettikleri tatlıların pazar payını artırmak için çalışma yürüten iki kardeş, keçi sütüne yöneldi. Türkiyeden seçkin keçi ırklarından süt alan kardeşler, İsviçre’den getirdiği Saanen türü süt keçisinden elde ettikleri sütlerle kadayıf tatlısı üretti.

 

 

’KEÇİ SÜTÜ ÇOK SAĞLIKLI’

 

 

Keçilerin bakımını ve süt sağımını yapan Yasin Çamcı, bölgenin şartlarının keçi bakmaya uygun olduğunu belirterek sağlıklı bir ürün sunabilmek için anne sütüne en yakın olan keçi sütünü tercih ettiklerini söyledi. Çamcı, "Günlük 20 kilo süt alıyoruz. 6 tanesini İsviçreden diğerlerini ülkedeki ırklardan getirdik. Ancak şu anda İsviçre keçilerini damızlık olarak kullanmak istiyoruz. Elde ettiğimiz sütleri kadayıf, güllaç, salamura peynir ve yoğurt olarak değerlendiriyoruz. Keçi sütünün kullanılmasını sağlık sektörü onayladığı için taleplerimiz artıyor. Giresuna her hafta dağıtım yapıyoruz. Birçok ile gönderiyoruz" dedi.

’AŞIRI TALEP GÖRÜYOR’

Keçi sütlü kadayıfın daha sağlıklı olduğunu anlatan Çamcı, "Aşırı talep görüyor, biz de bu imkanı halkımıza sunuyoruz. Türkiyede keçi sütlü kadayıfı ve güllacı ilk yapan biz olduk. Bunu tadanlar enerjilerine enerji kattığını söyleyip talepte bulunuyorlar. Herkesin keçi sütlü kadayıf ve güllacı tatmalarını isterim" diye konuştu.

TALEPLERE YETİŞMEK İÇİN MAKİNE GELİŞTİRİLDİ

Seçkin Çamcı da, taleplere yetişmek için makine geliştirdiklerini belirterek "Bu makine için de patent girişimimiz oldu. Onun sonucu bekliyoruz. Bu süt çok sağlıklı ve anne sütüne en yakın süt durumunda. Bunu da değerlendirip kendi ürünlerimizde kullanıyoruz. Müşterilerimiz olumlu tepki alıyor ve talepleri yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı

.

YORUMLAR 2
  • Gül 5 yıl önce Şikayet Et
    Gül mü o elindeki
    Cevapla
  • birbeyinoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    yok kardeşim; keçinin boynunda zil ve püskülleri!..
    Cevapla