Akdeniz'de petrol ve doğal gaz araması başlıyor

Akdeniz'de 4 ay boyunca petrol ve doğal gaz araması yapacak olan Rowan Norway platformu, Adana'nın Karataş ilçesinde demirledi. Kuzupınarı-1 kuyusundaki çalışmalar ise 4 ay sürecek.

Akdeniz'de petrol ve doğal gaz araması başlıyor
Akdeniz'de petrol ve doğal gaz araması başlıyor
GİRİŞ 28.02.2019 06:05 GÜNCELLEME 28.02.2019 06:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Adana'nın Karataş ilçesi sahilinden görülebilen bir alana sabitlenerek demirleyen Rowan Norway platformu, Kuzupınarı-1 kuyusunda çalışmalara başlayacak.

 

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nında (TPAO) bir süredir sürdürülen çalışmalar sonucu Kuzupınarı-1 kuyusunda sondaja başlanacağı açıklandı.

4 bin metrede gerçekleştirilecek olan petrol ve doğal gaz aramasının 4 ay boyunca süreceği bildirildi.

 

 

YORUMLAR 8
  • Özgür. Sen30 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence doğal gazın babası var akdenizde
    Cevapla
  • İstanbullu 5 yıl önce Şikayet Et
    T.C. Kara da ve denizlerimizde 15 000 metreleri delebilen derin sondaj teknolojisi kullanarak hem karada hem de denizlerimizde 15 000 metrelerde sondaj araması yaparak,şayet var ise enerjimizi bulamaya çalışmalıyız, unutmayalım bu çalışma devlet,millet için milli bir seferberlik anlayışı içinde olmalıdır, asla pes etmek olmamalıdır, kendini bilmez CHP vekilinin sözlerine asla katılmıyorum,şiddetle kınıyorum, İngiltere Kuzey denizinde 135. sondajında, Norveç Kuzey denizinde 40. sondajında petrolünü bulmuşlardır, T.C. Enerji konusunda çok şiddetli ısrarcı olmalıdır. Asla pes etmemelidir, ....
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    TPAO da çok ciddi Revizyon yapılmadan bir şey bulmamız kolay olmayacak diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Mehmet Olgun 5 yıl önce Şikayet Et
    Muğla Fethiye de yüzeyden 500 metrede doğalgazı 1800 metrede petrolü almaya başlayalım. Petrolün yüzeye fışkırdığını görelim
    Cevapla
  • necmet erdimet bey 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi hayırlısı inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle