Hamsinin yerini aldı! 10 TL'den satılıyor

Karadeniz’de hamsinin ardından tezgahları istavrit balıkları süslüyor.

Hamsinin yerini aldı! 10 TL'den satılıyor
Hamsinin yerini aldı! 10 TL'den satılıyor
GİRİŞ 27.02.2019 16:43 GÜNCELLEME 27.02.2019 17:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Karadeniz’de şu anda istavrit mevsimi yaşanırken, hamsinin kuzeye kaçmasının ardından en fazla istavrit balığı avlanıyor.

 

 

Tezgahlarda istavrit bolluğu yaşanırken, fiyatı en uygun balık olarak da ilgi çekiyor. Sinop’ta balıkçılık yapan Eşref Balyemez, "Artık hamsi çekildi. Şu anda istavrit mevsimi. Ancak istavrit pek kolay tutulmuyor. Her zaman söylediğimiz gibi balık bir borsaya benziyor. Bugün var, yarın yok. Buna bağlı olarak fiyatı da değişiyor. Çok tutulduğu zaman fiyatlar düşüyor. Ama az tutulduğu zaman da fiyatlar yükseliyor. Denizdeki tutulan balığa hiçbir zaman hesap yapılmıyor. Bu nedenle bize gelen fiyatlara göre biz de burada fiyat belirliyoruz. Bugünkü istavrit fiyatımız 10 lira" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Düzceli 5 yıl önce Şikayet Et
    2 yıldır taze balık yiyemedik. Bir arkadaşım Adanadan şalgam suyu gönderdi,balık için sakladım o da bozuldu. Düzce'de abi Akçakoca'dan bu sabah geldi çok taze dediği balığı tezgahlardan utandım aldım ama o eve gelinceye kadar dağılan donmuş balığı bana vermeye utanmadı. Taze balık yok arkadaşım. Balıkta da stok var. Olsun bozulsun ama millet yemesin. Olsun yavaş yavaş satsınlar çok kazansınlar. Olsun balık yok diye ağlasınlar. Olsun; hayırlısı olsun.
    Cevapla
  • çotanak 5 yıl önce Şikayet Et
    Balıkta da sorun kesinlikle STOKÇULARDIR. Gelişen teknoloji ile birlikte balıkları daha uzun süre muhafaza edebiliyorlar. Stok yapıldığı için de fiyatlar tırmanıyor. Balıkta da tanzim satış gelse fiyatlar en az yarı yarıya iner.
    Cevapla
  • Corti 5 yıl önce Şikayet Et
    Hamsi ile istavrit bir mi Hamsinin tadı hiçbir balıkta yok diğer balıklar limonla soğan ile maydonoz ile susluyorlar ama hamsinin keyfi yine yok
    Cevapla