BDDK onayladı! Tarihi banka geri döndü

Türkiye Emlak Katılım Bankası, BDDK'nın yaptığı incelemeler sonunda onay aldı ve faaliyet izni Resmi Gazete'de yayımlandı. Bankanın yakın zamanda şubeleşmeye başlayacağı belirtildi.

BDDK onayladı! Tarihi banka geri döndü
BDDK onayladı! Tarihi banka geri döndü
GİRİŞ 27.02.2019 07:33 GÜNCELLEME 27.02.2019 07:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın kuruluşuna onay verdi. Türkiye'de katılım bankası olarak hayata geçecek olan Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.'nin yakın zamanda şubeleşmeye başlaması bekleniyor.

 

 

BAKAN KURUM AÇIKLAMIŞTI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Emlak Bankası ile sektöre ve gayrimenkul ile alakalı işlere destek olmak adına ithal malların burada üretilmesini sağlamak adına hızlı bir kuruluş süreci işletiyoruz." demişti. Böylece gayrimenkul sektörüne Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın destek olması bekleniyor.

 

 

Resmi Gazete'de yer alan karar şöyle:

Kurulun 26.02.2019 tarihli toplantısında, 26.02.2019 tarih ve 43890421-101.01.01-E.3768 sayılı yazı ve ekleri incelenmiştir.

5411 sayılı Bankacılık Kanununun 10 uncu maddesi ile Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 7'nci maddesi kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde, Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.’ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir.

YORUMLAR 10
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    borsaya ne zanman girer zira beyaz filo özderici gibi hisseler bizi bitirdi bunların hissesini rahat 3 yıl saklarım. borsa maduru olunca insan böyle oluyo
    Cevapla
  • Gerek yok 5 yıl önce Şikayet Et
    Kavga Kapısını kapamak için BANKA kapısını kapatınız ! "Üstad Bediüzzaman"
    Cevapla
  • yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Faizsiz dünya düzeni olmaz olması için kapitalist sistemin olmaması gerekir insanların parasının değerini kaybetmemesi gerekir buda mümkün olmayacağına göre faiz ortadan kalkmaz.Faizi ortadan kaldırdık diye başka kelimeler üretip laf oyunlarına gerek yok! Emlak katılımda bunlardan biri olur.Şahıs olarak kendinizi faizden korursunuz ancak ülke olarak koruyamazsınız çünkü dünya düzenine uymanız gerekir uymaz iseniz İran olursunuz,sefalet olur.
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    katılım bankası bu, diğer bankalarla karıştırmayın. faizsiz alternatif olmasını umarız lakin fazla beklentiye girmemek gerekir.
    Cevapla
  • mkaras05 5 yıl önce Şikayet Et
    Tanzim kredileri başlasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle