Tanzimdeki bakliyat satış fiyatları belli oldu

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli tanzim satış noktalarında satışa sunulacak bakliyatların fiyatlarını açıkladı. Bakan Pakdemirli, nohutun 5,5 lira, mercimeğin ise 4,5 lirada bugün satılmaya başlanacağını belirtirken, pirincin de haftaya kilosu 6 liradan satışa çıkacağını söyledi.

GİRİŞ 26.02.2019 09:51 GÜNCELLEME 26.02.2019 10:45
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tanzim satış noktalarında satışa sunulacak bakliyatların fiyatlarını açıkladı. Bakan Pakdemirli, nohutun 5,5 lira, mercimeğin ise 4,5 lirada bugün satılmaya başlanacağını belirtirken, pirincin de haftaya kilosu 6 liradan satışa çıkacağını söyledi.

 

 

Bakan Pakdemirli, "Kooperatif ekosistemimiz biraz dağınık, değer üretmiyorlar. En geç yılın ikinci yarısından itibaren buraya da neşter atacağız." ifadesini kullandı.Bakan Pakdemirli, Hal Yasası'nın Meclis'in açılmasıyla hızlı şekilde yasalaşacağını düşündüğünü belirtti.

ETE TANZİM GEREKLİLİĞİ GÖRMÜYORUM

Kırmızı etle ilgili satış noktaları bulunduğunu ve bundan vatandaş memnun olduğunu aktaran Pakdemirli, "Vatandaşımızın ucuza et yemesi ile ilgili proje var. 81 ilde teşkilatı olan mağazaları ele aldık. Ete özel tanzim gerekliliği görmüyorum. İleride gerek olursa söz konusu olabilir. 6 aydır et ithalatımız yok. Türkiye'nin stokları yeterli. Et Süt Kurumu'nun deposunda 50 bin ton et var. Gerek olursa ithal ederiz" dedi.

HEPSİNİ DEVLET ALACAK DİYE BİR YANLIŞ ANLAŞILMA VAR

Kenevir üretimine ilişkin konuşan Bakan Pakdemirli, "19 ilde kenevir ekimi yapılıyor. Bu illerin bir kısmında da ekim ile ilgili bir talep yok. Ekilen kenevirin hepsini devlet alacak diye bir yanlış anlaşılma var" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 22
  • R. Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    ıspartada; soğan 5tl patetes 3.5 4 tl Antalya bize yakın esnaf kendi kamyoneti ile alıp geliyor bura aracısız yüksek fiyatla satıyor.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    yahu bu tanzim satışı daha örgütlü hale getirin. her ilde en az 1 tane olsun. halk tanzimden çok memnun.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    E türkiye
    Cevapla
  • adnan 5 yıl önce Şikayet Et
    mazota da tanzim istiyoruz aradaki vurguncu lar aradan kaldırılsın
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi! ... En az % 50 daha ucuz! Demekki senelerdir bu Milleti Fahiş Zamlarla yoldular!!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle