Bakan Ersoy: Amacı dışında kullanılmaya başlandı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Doğu Ekspresi'ne ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 25.02.2019 09:32 GÜNCELLEME 25.02.2019 11:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ankara'dan Kars'a giden Doğu Ekspresi'ne ilişkin yenilik yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Doğu Ekspresi turizmle öne çıkmaya, turizm treni olmaya ve amacının dışında kullanılmaya başladı. Biz de diyoruz ki o zaman amacına uygun bir tren daha organize edelim. Turistik amaçlı gidenler de o trenle seyahatlerini gerçekleştirsinler. Hem Doğu Ekspresi vazifesini görsün hem de yeni amacına uygun bir turizm treni daha yapalım" dedi.

 

 

Bakan Ersoy, "Turizm trenlerinin dünya genelinde çok meşhur birkaç destinasyonu var. Bizim bu hattımız da çok rahatlıkla uluslararası bir turizm destinasyonu haline gelebilir. Turizm treniyle turistlerin tam taleplerini tamamıyla karşılayacak özellikte tren hizmete sokabilirsek yabancı turistin ilgisini çekme açısından da faydası olur. Trenin turizme katkısını gerçekleştirmemiz lazım. Çok ciddi bir potansiyel var ve kendini ispat etti. Biz bunu şimdi tabii turizm treni olarak yapmıyoruz, eksik olan tarafı bu. Şimdi bizim bunu turizm treni haline getirmemiz ve çokta beklemememiz lazım. Kısa sürede bunu formülize edip hayata geçirmemiz, lazım ve yapacağız da" dedi.

BİLETLER KARABORSAYA DÜŞÜYOR

Tren yolculuğunu nostaljiye dönüştüren Doğu Ekspres turu, geçen yıldan itibaren büyük ilgi görüyor. Hemen herkesin seyahati arzuladığı bu trendeki en büyük sorun ise biletlerinin karaborsaya düşmesi. Halen 4 yataklı, 4 pulman, 2 kuşetli, 1 yemekli vagonla seferlerine devam eden trende; yataklı vagonda 10 kompartıman (1 kompartımanda 2 kişi), kuşetli vagonda 10 kompartıman (1 kompartımanda 4 kişi), pulman vagon ise 60 kişi kapasiteli hizmet veriyor. TCDD'nin online bilet satış uygulamasıyla her gün yaklaşık 1 ay sonrasının gidiş- dönüş trenlerinin biletleri, saat 00.00'dan itibaren satışa çıkarılıyor.

YORUMLAR 7
  • Reis 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğu ekspresi olmuş zina ekspresi.
    Cevapla
  • Hakan Taşer 5 yıl önce Şikayet Et
    En güzeli bu, baştan beri bu yapılmalıydı. Turizm treni ayrı yolcu treni ayrı.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım lütfen bu işi bir şekilde çözün, zina dizboyu yataklı vagonlarda.
    Cevapla
  • fahri 5 yıl önce Şikayet Et
    bilet alırke tc nosu girilse ve başkası kullanamasa sanırım karaborsa olmaz
    Cevapla
  • Selami 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğu ekspresinin Turizm'den önce Ticaret ve yolcu taşımacılığı için hızlı trene dönüştürülmesi gerekiyor Bu Hayati bir önem taşıyor öyle olsun ki Çin'den Avrupa'ya kadar hızlı tren aralıksız devam edebilsin ve en önemlisi doğudaki şehirler Kalkın sın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle