Sevindiren gelişme! 30 liradan 15 liraya düştü

Karadeniz'de deniz suyunun daha soğuk olduğu Gürcistan, Rusya ve Ukrayna kıyılarına yönelen hamsi sürüleri, deniz suyunun güney kıyılarında soğumaya başlaması ile dönüşe geçti. Sinop'ta hamsinin kilo fiyatı 15 liraya geriledi

Sevindiren gelişme! 30 liradan 15 liraya düştü
Sevindiren gelişme! 30 liradan 15 liraya düştü
GİRİŞ 23.02.2019 09:37 GÜNCELLEME 23.02.2019 10:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Karadeniz'de deniz suyu sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle hamsi sürüleri Gürcistan, Rusya ve Ukrayna kıyılarına yönelmişti. Ancak deniz suyunun güney kıyılarında soğumaya başlaması ile hamsi dönüşe geçti. Son 10 yılın en bereketli palamut sezonunu geride bırakan Karadenizli balıkçıların tezgahlarında hamsi bolluğu yaşanıyor. Bu gelişmeyle bölgedeki balıkçıların yüzü gülerken, Sinop'ta da ağlara hamsi sürüleri takılmayı sürdürüyor.

 

 

DHA'nın haberine görekentte 30 liraya kadar yükselen hamsinin kilo fiyatı 15 liraya geriledi. Balıkçı Eşref Balyemez, Karadeniz hamsisinin uzun zamandır görünmediğini belirterek, "1,5 aydır hamsi yoktu. Ama şimdi hamsi geri geldi. Hamsinin kilogramı 15 liraya geriledi" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • MersinX 5 yıl önce Şikayet Et
    5000 TL asgari ücreti nereye harcıyoruz bilmiyorum ki. 15 TL'ye düşmüş balık da, ne güzel. 4 kişilik akşam yemeği maliyeti hepi topu 100 TL.
    Cevapla
  • vuslat 5 yıl önce Şikayet Et
    Balık yiyemez olduk.Balkçılar mafyalaşmış.Kimseye eyvallahları yok.3 Tarafı denizle çevrili ülkeyiz balık yiyemiyoruz.Balık halleri mafyanın yatağı gibi.
    Cevapla
  • evet 5 yıl önce Şikayet Et
    çok pahalı
    Cevapla
  • diger Vatandas. 5 yıl önce Şikayet Et
    istanbulda sirinevler ve yenibosnada hamsi pazarda gunici 10 tl aksam pazarinda 8 tl idi.
    Cevapla