Borsa'dan Telekom'a dava tehdidi

İMKB'nin sabah seansının Türk Telekom kaynaklı arıza nedeniyle açılamamasına Borsa Yatırımcıları Derneği'nden çok sert tepki geldi. BORYAD, Telekom'a dava açma uyarısı yaptı.

Borsa'dan Telekom'a dava tehdidi
Borsa'dan Telekom'a dava tehdidi
GİRİŞ 28.11.2007 12:08 GÜNCELLEME 28.11.2007 12:08
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan, 'Türk Telekom'daki grev gibi abuk sabuk, algılaması zor bir nedenle bugün Türkiye'de milyarlarca doların döndüğü borsanın kapalı kalmasını anlamakta güçlük çekiyoruz' dedi.


İstanbul Menkul Kıymetler Borsasının (İMKB) sabah seansının Türk Telekom kaynaklı teknik nedenlerle başlamaması ile ilgili olarak AA muhabirine açıklamada bulunan Bahçuvan, ülke ekonomisinin temel göstergesi olan Borsa'da, deprem, savaş gibi olağanüstü olaylar olmadığı sürece işlemlerin durdurulmasını normal karşılamadıklarını belirtti.


Bahçuvan, 'Türk Telekom'daki grev nedeniyle gibi abuk sabuk, algılaması zor bir nedenle bugün Türkiye'de milyarlarca doların döndüğü borsanın kapalı kalmasını anlamakta güçlük çekiyoruz' diyerek, işçilerle neden bir türlü anlaşma sağlanamadığını da anlayamadıklarını aktardı. Bu grevin artık tüketicilerin hayatına zarar vermeye başladığını ifade eden Bahçuvan, hükümetin bu işe bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.


Bahçuvan, şu görüşleri savundu: 'Bugün biz borsa yatırımcılarına, işlem yapamamaktan doğan zararları tazmin için Türk Telekom yönetimine dava açma gibi bir hak doğmuş oluyor. Bugün Borsada işlem yapamayan insanların oluşan zararları, İMKB'nin bugün alacağı komisyon, aracı kurumların bugün işlemlerden alacağı kar payı ile ilgili çok ciddi tazminat davası açması hakkı doğmuştur, Türk Telekom yönetimine. Acaba Türk Telekom yönetimi halen bu grevi sürdürürken bunun bilincinde mi? Veya bizim gibi kurumların dava açmasını mı bekliyor.'


'TÜRK TELEKOM DEVLETLEŞTİRİLSİN...'


Hükümete yönelik olarak ise Bahçuvan, 'Bu işin vehameti çok kötü boyutlara gitmektedir. Ya bu kurumlar bir an önce anlaşmaya varsınlar ya da Türk Telekom'u tekrar devlet geri alsın, tekrar devletleştirilsin. Neyse şimdiye kadar ödenen bedel geri verelim Öger Grubuna, Türk Telekom'u geri alalım' görüşünü aktardı.


Borsada bu tür olayların tekrar etmesi durumunda Türk Telekom yönetimine dava açacaklarını belirten Bahçuvan, şöyle devam etti: "Türk Telekom tekel gibi bir kurum, başka bir kurum bu hizmeti veremiyor. Bugün İMKB'de gördüğümüz boyutu diğer konularda veya savunma alanında karşımıza çıkabilir. 3G ihalesi de iptal olduğu için biz diğer teknolojik olanaklardan da faydalanamıyoruz. 3G ihalesi olsaydı, uydu üzerinden de internet erişimine sahip olabilirdik. Bu da olmadı. Türk Telekom'un tekel konumu daha da güçlendi. Ya bu tekel konumundan çıkarmak lazım Türk Telekom'u bir an önce, ya da bu grevi bitirmek lazım.'


Devletten bir adım beklediklerini ifade eden Bahçuvan, 'Tabii işçi tarafını sıkıştırarak değil, parayı verecek tarafı sıkıştırarak bir adım bekliyoruz' dedi.


ARIZA GİDERİLİRSE AÇILIŞ SAAT 14.00'TE


İMKB, hat arızasıyla ilgili, saat 13.30'a kadar sorunun giderilebilmesi halinde birinci seansın saat 14.00'te başlaması ve tek seans yapılmasının planlandığını bildirdi.  
 
Borsa başkanlığından yapılan açıklamada, veri yayın kuruluşlarını etkileyen hat arızasının giderilebilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi:


Açıklamada, şöyle denildi:


"Türk Telekom tarafından çalışmalar sürdürülmektedir. Saat 13.30'a kadar sorunun giderilebilmesi halinde birinci seansın saat 14.00'te başlaması ve tek seans yapılması planlanmaktadır. Bu durumda seans, açılış seansıyla başlayacak ve sürekli müzayede ile sürdürülecektir. Sorunun 13.30'a kadar giderilememesi halinde birinci seansın başlangıç saati daha sonra ilan edilecektir."

DÖVİZ


İstanbul ve Ankara'da dolar, avro ve sterlinin alış-satış fiyatları, saat 12.00 itibariyle YTL olarak şöyle:


İSTANBUL


ABD Doları 1,2120 1,2160


Avro 1,7860 1,7900


İngiliz Sterlini 2,4800 2,5100


ANKARA


ABD Doları 1,2050 1,2180


Avro 1,7780 1,7960


İngiliz Sterlini 2,4710 2,5150

YORUMLAR 23
  • adamın biri 16 yıl önce Şikayet Et
    oger anlaşmaya uy-mu-yooor. sözleşmeye göre 48 bin kişi çalıştırması lazım ama 37 bin kişi çalıştırarak ve yıllık yapması gereken yatırımın 3 de birini yaparak de3vlete kazık atmaya devam etmekteeeeeeeeeeee akp uyuma, sözleşmene sahip çık
    Cevapla
  • RASİM MEMİŞ 16 yıl önce Şikayet Et
    değersizdik hani?cahildik hani?. telekom işçilerine cahil işe yaramaz diyen onları yerden yere vuranlar.Yıllarca bu tür arızaları sizler sıcak yataklarınızda yatarken tamir ediyorVe sizin ruhunuz duymuyordu.Türkiyenin hiçbir döneminde böyle bir skandal olay olmadı.Çünkü sizin cahil dediğiniz işçiler buna imkan vermiyorlardı.hükümet vatandaşına öyle bir iğne vurduki.İnsanlar konuşmalarına para-borsa-ekonomi-reel faiz diye başlıyor.tüm yorumcularda greve bu pencereden bakıyor.para para para.ee ne demişler.fazla para borsayı kapatır.
    Cevapla
  • FARUK DAĞ 16 yıl önce Şikayet Et
    fd. Ben Burak bey\'e de katılıyorum. Ama savcılığın bir an önce devreye girmesi gerekiyor benim gibi binlerce insan var ve sabotajlara, kimine göre haksız olan bir greve kurban gidiyoruz. Herkes telekom\'a dava açarsa ne olacak? BU telekom ya cezaları ödeyip tüm çalışanları işten atacak ya da şartları kabul edecek
    Cevapla
  • zeynel malkoç 16 yıl önce Şikayet Et
    . telekomun özelleştirilmesi iyi olmuştur yada kötü olmuştur tartışılabilir. ancak şu anda hükümetin derhal telekoma alternatif şirketlerin kurulması için ortam oluşturmalıdır. Birde burdan telekom işçisine seslenmek istiyorum \"kardeşim biz 850 milyonla ev geçindirmeye çalışan bir memuruz ve idda ediyorum sizden daha fazla çalışıyoruz.sizin sendikanız var savunuyor bizde kimin arkası sağlamsa o hakl sizler 2000YTL den fazla maaş alıyorsunuz ve bunun faturasıda halka kesiliyor. İnsaf be allah gözünüzü doyursun
    Cevapla
  • burak bayram 16 yıl önce Şikayet Et
    uzlaştıracak bir merci yokmuuuu. hala kabloyu kestiler diyen yorumcular var.yıllardır bu türden arızaları siz ruhunuz bile duymadan giderenleri sabotajcı vatan haini ilan edenleri ancak allaha havale etmek düşer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle