Rusya'yı korkutan uyarı! Yeni 'şoklar' geliyor...

Rusya Sayıştay Başkanı Aleksey Kudrin, ABD’nin yeni olası yaptırımları nedeniyle Rus ekonomisinde yeni “şoklar” yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Rusya'yı korkutan uyarı! Yeni 'şoklar' geliyor...
Rusya'yı korkutan uyarı! Yeni 'şoklar' geliyor...
GİRİŞ 20.02.2019 08:29 GÜNCELLEME 20.02.2019 08:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kudrin, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’nin  Rusya’ya yönelik yaptırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Rus ekonomisinin, ABD’nin mevcut yaptırımlarına uyum sağladığını  belirten Kudrin, “Maalesef, yeni olası yaptırımlar yeni şokları tetikleyecek ve  yeni uyum çabaları gerektirecek.” dedi.

Kudrin, ABD’nin yaptırımları nedeniyle Rusya’nın zorluklar yaşadığına  işaret ederek, “Geçen yıl Rus şirketlere yönelik yaptırımlar, yalnızca piyasayı  değil yatırımcı hissiyatını da önemli ölçüde etkiledi. Bu şok edici bir etki  değildi, ancak yatırımlar ve ekonomik büyüme açısından yetersiz kalıyoruz. Büyüme  oranlarını küresel ortalamanın üzerine çıkarmak için belirlediğimiz hedeflere  ulaşmak zorlaşıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Rus bankacılık, enerji sektörü ve Rusya’nın devlet borçlarını hedef  alan yeni yaptırımlarla ilgili tasarı geçen hafta ABD Senatosuna sunulmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan karşıtları samimi değil,her tarafa dönüyorlar buna rusya da dahil.Putin'in Venezule' ya yaptığına bakınca her şey gün gibi ortada.Zalimlerin çıkara göre dans ettikleri insanlık tarihyle eşdeğerdir.
    Cevapla
  • Erol/antalya 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu amerikayı neden karşı ülkeler birleşip de şok etkisi yapamıyorlar anlamıyorum. Amerikayı battı battı diyorlar adamlar hala dünyayı her konuda tehdit ediyorlar.
    Cevapla