ÖDED'den vatandaşa fatura uyarısı: Dikkat edin

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) fatura ödemelerine aracılık hizmetinin yalnızca faaliyet izni alan ödeme ve elektronik para kuruluşları tarafından verildiğine dair yaptığı duyuruya ilişkin Ödeme ve Elektronik Para Derneği'nden (ÖDED) de bir açıklama geldi.

ÖDED'den vatandaşa fatura uyarısı: Dikkat edin
ÖDED'den vatandaşa fatura uyarısı: Dikkat edin
GİRİŞ 19.02.2019 09:28 GÜNCELLEME 19.02.2019 09:28

BDDK tarafından yetkilendirilmemiş ödeme kuruluşlarına karşı son derece dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan ÖDED Başkanı Burhan Eliaçık, “Vatandaşlarımız, yasalara aykırı hareket eden şirketlerden hizmet almamaya özen göstermeli” dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), son dönemde basın yayın organlarında kendilerini yetkili fatura ödeme merkezi olarak tanıtan kişilere karşı vatandaşları uyaran önemli bir açıklama yaptı. 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları hakkındaki Kanun uyarınca 5411 sayılı Kanun kapsamındaki bankalar, elektronik para kuruluşları, ödeme kuruluşları ve Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi'nin (PTT) ödeme hizmeti sağlayıcısı olduğunun hatırlatıldığı duyuruda, bu kurum ve kuruluşların haricindeki kişi ve kuruluşlarca fatura ödemelerine aracılık edilmesinin suç teşkil ettiği konusunda da uyarıda bulunuldu. Faaliyet izni alan kuruluşlara, BDDK'nın internet sitesinden ulaşılabiliyor.  
 
“ÖDED'İN TEMSİL ETTİĞİ KURULUŞLARA GÜVENLE ÖDEME YAPABİLİRSİNİZ”

BDDK'nın yaptığı açıklamada yer alan fatura ödeme hizmetlerine ek olarak Kanun kapsamında belirtilen tüm ödeme hizmetlerinin de yine sadece kanunen yetki verilen diğer kurumlarla ÖDED üyesi ödeme ve elektronik para kuruluşlarından alınmasının önemine vurgu yapan ÖDED Başkanı Burhan Eliaçık, sözlerine şöyle devam etti: “BDDK tarafından yetkilendirilmemiş ödeme kuruluşlarına karşı son derece dikkatli olunması gerekiyor. Vatandaşlarımız, yasalara aykırı hareket eden şirketlerden hizmet almamaya özen göstermeli. ÖDED'in temsil ettiği ödeme ve elektronik para kuruluşları, çok sıkı düzenleme ve denetlemelere tabi olarak faaliyet izni alıyor ve yine aynı denetimlerden geçerek faaliyetlerini yürütüyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız, ÖDED'in temsil ettiği kuruluşlardan ve temsilcilerden güvenle ödeme yapabilir. Burada dikkat edilecek nokta ise şu; kuruluş temsilcilerinin BDDK logosunu taşıyan görseller bulundurmaları gerekiyor. Vatandaşlar, temsilcileri bu görsellere dikkat ederek ayırt edebilir.”

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL