Katar'dan flaş hamle! İmzalar atıldı

Katar Petrol şirketi, enerji bağımlılığını azaltmak ve "millileştirme programı" kapsamında, uluslararası 3 şirketlerle 2,4 milyar dolar değerinde anlaşma imzaladı.

Katar'dan flaş hamle! İmzalar atıldı
Katar'dan flaş hamle! İmzalar atıldı
GİRİŞ 19.02.2019 08:47 GÜNCELLEME 19.02.2019 13:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Katar Petrol şirketinden yapılan açıklamada, ülkede enerji bağımlılığını azaltmak ve yerli üretimi artırmak amacıyla millileştirme programının başlatıldığı duyuruldu.

 

 

Millileştirme programı çerçevesinde Katar Petrol şirketi, Nakilat ve McDermott, Baker Hughes ve Schlumberger şirketleriyle anlaşmaya varıldığı belirtilen açıklamada, söz konusu şirketlerle ortaklık kurularak ülke içinde ve dışında üretim yapılacağı ifade edildi.

Katar Enerji Bakanı ve Katar Petrol İcra Kurulu Başkanı Saad Şeride el-Kabi, programın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, yeni programla birlikte ihracat için yerli alternatifler ve ülkede yapılan üretime katma değer sağlanacağını açıkladı.

 

 

Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatçısı olan Katar, günlük ortalama 650 bin varil petrol üretiyor.

YORUMLAR 2
  • Demirbey 5 yıl önce Şikayet Et
    Katar osmanli dan kopmamistir bunu da her zaman osmanogullarina destek olarak gostermistir araplar gibi avrupa kole olacagina hilafette ak yuzlu nefer olmayi hedeflemistir allahim katarli devlet insanlari ve onlara destek olan halkini korusun ...
    Cevapla
  • www 5 yıl önce Şikayet Et
    Arap ama araplar gibi kole olmak istemiyor dogru yolda gidiyor bagimsizligini kazanirsa o bolge bu adin olur.
    Cevapla