Artık vatandaşa bir tık ötede! Yeni dönem başladı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin koordinasyonunda, Ticaret Bakanlığı ile yapılan proje ile vatandaşlar bugünden itibaren abonelikler için şubelere gitmek durumunda kalmayacak. Bundan böyle elektrik, su, doğal gaz gibi abonelikler e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Artık vatandaşa bir tık ötede! Yeni dönem başladı
Artık vatandaşa bir tık ötede! Yeni dönem başladı
GİRİŞ 18.02.2019 10:44 GÜNCELLEME 18.02.2019 10:45
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

e-Devlet'te beklenen gün geldi. Milyonlarca vatandaşın işlemlerini dijital ortamdan yapmasını sağlayan e-Devlet, bugün yeni bir hizmeti devreye alıyor. Bugün hayata geçecek uygulama ile vatandaşlar artık elektrik, doğalgaz, su ve telekom aboneliklerini e-Devlet üzerinden de yapabilecek. Vatandaşın artık su, doğalgaz, elektrik ve telekom abonelikleri ile ilgili şubelere gitmesi gerekmeyecek.

 

 

Proje ile vatandaşların abonelik işlemleri için şubelere gitmesinin önüne geçecek. Sistem, vatandaşların abonelik işlemlerini internet üzerinden iptal etmelerini mümkün kılacak. İşlemleri şubelerden yapmaya devam etmek isteyen vatandaşlar bu şekilde işlem yapmaya devam edebilecek.

Dijital Dönüşüm Ofisi de uygulamanın bugün itibarıyla başladığı internet sitesinden duyurulmuştu.

 

 

Açıklama şöyle:

“Yakında diğer abonelikleri de uygulamaya dahil ederek, milletimize yakışır şekilde dijitalleşmeyi ülkemizin her hanesine ulaştırmaya devam edeceğiz. Dijital Dönüşüm Ofisi olarak koordine ettiğimiz ve Ticaret Bakanlığımızın çıkarmış olduğu mesafeli satış mevzuatı ve diğer yönetmeliklerde yapılan düzenlemelerle vatandaşımız artık elektrik, doğal gaz, su ve Türk Telekom aboneliklerini e-devlet üzerinden yapabilecekler”

BÜROKRASİ BİTİYOR

2019 sonuna kadar e-Devlet entegrasyon çalışmalarının Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin koordinasyonunda tüm bakanlık ve kurumlarda tamamlanması da planlanıyor. e-Devlet üzerinden işlem yapmak için PTT ofislerinden şifre alınması gerekiyor. e-Devlet ile bürokrasinin sıfıra inmesi amaçlanıyor.

YORUMLAR 11
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Insallah bu djitallesme sonunda cökmez ve iyi korunuyordur!!!!
    Cevapla
  • SELAMİ UÇAR 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların işlerini kolaylaştırma yönünde büyük bir atılım. Boşu boşuna iş kaybı oluyordu. Tebrikler.
    Cevapla
  • gakkoş 5 yıl önce Şikayet Et
    Nankörün allah belasını versin.
    Cevapla
  • mtdgn 5 yıl önce Şikayet Et
    şifre için ptt ye gitmeye de gerek yok. internet bankacılığı kullanan kişi şifresiz e-devlete girebiliyor.
    Cevapla
  • sakar şakir 5 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel 10 numara bir hizmet Allah devletimizde razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle