Fiyatı düşmeyen tek sebze o oldu! Fiyatı 15 TL

Türkiye’de seçilen pilot illerde faaliyete giren tanzim satış noktaları sonrası fiyatı el yakan sebze ve meyvelerin fiyatında büyük düşüş yaşanırken sivri biberde herhangi bir değişim olmadı.

GİRİŞ 17.02.2019 08:59 GÜNCELLEME 17.02.2019 09:31
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Bilecik’te her hafta merkez Hürriyet Mahallesi’nde kurulan Kapalı Pazar’daki tezgahlarda yer alan sivri biber el yakarken tanzim satış noktaları sonrası fiyatı düşmeyen tek sebze olarak göze çarpıyor. Fiyatı 15 TL’den satılan sivri bibere talep az olurken alanlar da gram gram alıyor.

 

 

Biberde fiyat düşüşünün yaşanmamasının az üretildiği için olduğunu anlatan satıcı Günay Türker, "Tanzim satış noktalarının faaliyete girmesinden sonra başta patlıcan, kabak, marulun fiyatında büyük düşüşler yaşandı. Ama fiyatı düşmeyen tek şey sivri biber oldu. Sebebi üretimin az olmasından dolayı. Sivri biber şu an toptan 12 TL’den alıyoruz. 3 TL karla satıyoruz. Fiyatı yüksek olunca vatandaşın talebi az oluyor. Alanda gram gram alıyor" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 50
  • Recep 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaz Sebzesi Meyvesi elbette pahalı olacak. Her meyve sebze Mevsiminde yenmeli.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi de bu fırsatçılar kış meyvesini de pahalı satıyorlar sorun bunların fırsatçılıklarında.
    Cevapla
  • Nevin 5 yıl önce Şikayet Et
    Kışın ne zaman yaz sebzesi alırsam hiç pismiyor patlıcan çok sert dolmalık biber odun gibi tadi yok salatalık desen kokusu yok domates hiç özü yok hepsi aynı mum gibi yemekte de tatil olmuyor Pisdigi zaman üstelik çok pahalı sadece oğlum sevdiği için aliyorum
    Cevapla
  • Dr selcuk 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir Dr olarak burdan halkımıza şunu söylemek istiyorum Lütfen haziran ayı gelinceye kadar yaz sebzesi almayın ve tüketmeyin kışın vücudumuzun ihtiyacı farklı olur sadece kış sebzeleri vede meyvesi tüketin kışın yediğiniz ürünler gunes görmediği için vitamin değeri yok boşuna tüketiyorsunuz aynı şekilde yaz mevsiminde kış sebze si meyvesi yemeyin hersey mevsiminde tati güzel ve yararlı allah böyle dengelemis beden ihtiyacını yani yaz Sebzesine yazın kış Sebzesine de kışın ihtiyaç vardır.
    Cevapla
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    Mevsimi dışında sebze ve meyve yemek şart değil. Üstelik insana fayda yerine zarar veriyor. Hormonlu ve gün ışığı ihtiyacı karşılanmadan yetişen bu ürünler lezzetsiz ve sağlıksız. Mecbur değiliz. Mevsimine uygun, bol ve ucuz olan sebze ve meyveler insana yeter. Ocak ayında muz yemek şart mıdır arkadaş.
    Cevapla
  • Sefa 5 yıl önce Şikayet Et
    Kışın, yazı yaşamaya çalışmak paramızla sağlığımızı bozmaya çalışmaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle