Bakan Kurum açıkladı! O ile 12 milyarlık yatırım

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bakanlığımızca bugüne kadar AK Parti iktidarı döneminde Hakkari ilimize yaklaşık 12 milyar liralık yatırım yapıldı. Bu yatırımların bir kısmı konut, bir kısmı hastane, bir kısmı okul ve bugün işte millet bahçelerinin de içinde olduğu atık su, yağmur suyu gibi birçok proje var." dedi.

Bakan Kurum açıkladı! O ile 12 milyarlık yatırım
Bakan Kurum açıkladı! O ile 12 milyarlık yatırım
GİRİŞ 16.02.2019 14:02 GÜNCELLEME 16.02.2019 14:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakan Kurum, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Hakkari'de,  Vali İdris Akbıyık'ı ziyaret ederek bir süre görüştü. Ardından Sağlık Bakanlığınca gönderilen 9 ambulansın teslim törenine  katılan Kurum, burada yaptığı konuşmada, Hakkari'nin problemlerini yerinde görüp  tespit etmek için kente geldiklerini bildirdi.

İki gün önce Diyarbakır'da şehrin problemleri konusunda vatandaşlarla  sohbet ettiklerini anlatan Kurum, şöyle devam etti:

"Dün de Van'daydık. Van ile ilgili Bakanlığımızı ilgilendiren  projeleri yerinde gördük. Bugünde Hakkari'mizdeyiz. Gördük ki Hakkari'miz bir  huzura kavuşmuş. Bundan yaklaşık 1,5-2 ay önce yine Hakkari Yüksekova'daydık.  Bakanlığımızca bugüne kadar AK Parti iktidarı döneminde Hakkari ilimize yaklaşık  12 milyar liralık yatırım yapıldı. Bu yatırımların bir kısmı konut, bir kısmı  hastane, bir kısmı okul ve bugün işte millet bahçelerinin de içinde olduğu atık  su, yağmur suyu gibi birçok proje var. Devam eden yatırımlarımıza da baktığımızda  yaklaşık 878 milyon liralık yatırım var. "

Kentin 3 ana problemi olduğunu aktaran Kurum, "Bu 3 ana problemden  biri turizm ve turizmden kaynaklı, turizmin kullanılamamasından kaynaklı bana  göre istihdam eksikliği, işsizlik." diye konuştu.

Kurum, kentteki sanayi ve turizmi artıracak projeleri istişare  ettiklerini, tüm bakanlıklarla üzerilerine düşeni yerine getirmek üzere projeler  geliştirdiklerini vurguladı.

Mir Kalesi için regresyon projesi hazırlandığını anlatan Kurum, "Orayı  inşallah bir millet bahçesi konseptinde, vatandaşımızın gidip geleceği, gezeceği  bir proje haline getireceğiz ve bu sayede bu bölgedeki turizmi istihdamı artırma  noktasında da önemli bir proje olacak." ifadesini kullandı.

"Kayak pisti uzatılacak, otel yapılacak"

Kentteki önemli bir projenin de kayak tesisiyle ilgili olduğunu  belirten Bakan Kurum, şunları kaydetti:

"Bu kayak tesisinin pistinin uzatılması aynı zamanda buraya, bu  bölgeye hitap edecek bir otel projesinin de yapılması için Özel İdaremiz,  Valiliğimiz ve Bakanlığımız ilgili birimleri bu projeyi geçekleştirmek için hızlı  bir şekilde çalışmaya başladılar. Bunun dışında bölgedeki sanayiyi de artıracak  yeni organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi bölgeleri, tarımı daha organize hale  getirecek, bölgedeki kilimi, halıyı bütün ülkemizde hatta yurt dışında  pazarlayabilme imkanını ortaya koyacak atölyeleri de yine Valiliğimizle birlikte  koordine edeceğiz ve bunu da süreç içerisinde inşallah yapıyor olacağız."

Kurum, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) bugüne kadar Hakkari'de birçok  proje gerçekleştirdiğini anlattı.

Hem Hakkari'de hem de Yüksekova ilçesinde devam eden konut projeleri  bulunduğunu belirten Kurum, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İnşallah bu projelere yenisini eklemek suretiyle Hakkari'deki konut  problemini de inşallah çok yakın zamanda çözeceğiz. Diğer bir problem de şehir  içindeki trafik problemi. Buna ilişkin de Cüneyt Başkanımızın ve Valiliğimizin  birçok projesi var. Bu projeleri de inşallah Bakanlığımızca gerekli her türlü  teknik ve mali desteği vermek suretiyle bu problemi de aşacağız. Bu problemleri  aştığımız zaman Hakkari daha güzel bir Hakkari, daha huzurlu bir Hakkari olacak  ki Hakkarili vatandaşlarımız bunların hepsini hak ediyorlar."

"Ambulans sayısı 51'e yükseldi"

İl Sağlık Müdürlüğüne yeni 9 ambulans teslim ettiklerini, bununla  birlikte ambulans sayısının 51'e ulaştığını kaydeden Bakan Kurum, 2002'de  Hakkari'de 3 ambulans olduğunu, bugün sayının 51'e yükseldiğini vurguladı.

Kurum, "2 ambulans daha gelecek, 53 olacak. 2002'de iki 112 Acil  hizmeti veren istasyonumuz vardı, bugün 15 112 Acil hizmeti veren istasyonumuz  var. Sadece 3 tane Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle hastane inşaatı  gerçekleştirdik ve bunları da yapmaya devam ediyoruz. Artık araçlarımız karda  dahi gidebilen, paletli, kar küreyebilen ambulanslarımızla vatandaşımıza sağlık  noktasında her türlü hizmeti veriyoruz. Öncelikle Sağlık Bakanlığımıza ve Sayın  Cumhurbaşkanımıza bu desteklerinden dolayı çok teşekkür etmek istiyorum." diye  konuştu.

Vali İdris Akbıyık da tüm sağlık personelinin il genelinde canla başla  görev yaptıklarını belirtti.

Bu yıl bölgede yoğun kar yağdığını anlatan Akbıyık, "Buna rağmen gerek  İl Özel İdaremiz, Karayollarımız, büyük çaba ve mücadele sergilediler. Sağlık  Bakanlığımız tarafından yapılan bir değerlendirmede Hakkari ilimiz sağlık  hizmetlerinde Türkiye'de sağlık kalitesi açısından 5. sırada. Bu da bizim  açımızdan onur verici." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • zeynep 5 yıl önce Şikayet Et
    Van'a hızlı tren istiyoruz.
    Cevapla