Bakan Albayrak'tan bütçe açıklaması

Bakan Albayrak, 'Ocak ayı, bütçe fazlasını, bütçe gelirlerini ve faiz dışı fazlayı önemli oranda artırdığımız bir ay oldu.' dedi. Hazine Bakanlığı'nın verilerine göre, bütçe ocak ayında 5.1 Milyar TL fazla verdi.

Bakan Albayrak'tan bütçe açıklaması
Bakan Albayrak'tan bütçe açıklaması
GİRİŞ 15.02.2019 11:19 GÜNCELLEME 15.02.2019 11:19
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ocak ayı Merkezi Yönetim Bütçe gerçekleşmelerine ilişkin sonuçları paylaştı.

 

Bakan Albayrak'ın paylaştığı tabloya göre Merkezi Yönetim Bütçesi Ocak'ta 5,1 milyar TL fazla verirken, faiz dışı fazla ise 12.4 milyar TL olarak gerçekleşti.

Bakan Albayrak açıklanan rakamlara ilişkin ''Her gerçekleşme, her gösterge bütçe disiplinindeki güçlü duruşumuzu ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

İşte Bakan Albayrak'ın o paylaşımı:

YORUMLAR 11
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletin bütçesi fazla geliyorsa neden vatandaşa bu fazlalıklar hiç fayda sağlamıyor.Vatandaşın bütçesi sürekli açık veriyor.Kiminle konuşsan hayat pahalılığından yakınıyor.
    Cevapla
  • adnan 5 yıl önce Şikayet Et
    işsizlik oranları kötüye gidiyor merkez bankası fazla vermiş ama işsizler artıyor buda iyi değil
    Cevapla
  • Detaylar 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu hesabın detayları ne. Fazla nereden geldi bu da açıklansa iyi olurdu. Mesela normalde Merkez Bankasından Nisan ayında alınan kar payı bu yıl Ocak ayında alındı. 37 milyar TL bu para bu hesaba dahil mi değil mi? Eğer dahilse aslında bu açık çok da iyi sayılmaz. Fazladan 37 milyar alıp 32 milyar harcanmış elde 5 milyar kalmış demektir. Peki Nisan ayının gelirini Ocakta harcarsak Nisan ayında ne yapacağız?
    Cevapla
  • sakaryalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben bişe anlamıyorum halkın en alt tabakasıyım
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    maşallah, Allah bereket versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle