Batı Çeltik-1 Kuyusu'nda doğal gaz ateşlendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Batı Çeltik-1 Kuyusu doğal gaz ateşleme töreninde, "Keşfettiğimiz gaz sahalarında yapacağımız üretim cari açığımızın 5 milyar lira azalmasını sağlayacak." dedi.

GİRİŞ 11.02.2019 23:40 GÜNCELLEME 11.02.2019 23:48
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Trakya bölgesinde bulunan Batı Çeltik ve Batı Değirmenköy sahalarında yıllık yaklaşık 300 milyon metreküp gaz üretme kapasitesine ulaşılacağını belirterek, "Burada ürettiğimiz doğal gaz yaklaşık 300 bin konutun 10 yıllık tüketimine eş değer. Her iki sahada toplam 3 milyar metreküplük bir rezerv tespit etmiş durumdayız. Keşfettiğimiz sahalarda yapacağımız üretim cari açığımızın 5 milyar lira azalmasını sağlayacak." dedi.

 

 

'KESİNTİSİZ SÜRÜYOR'

Dönmez, TPAO'nun İstanbul Silivri'de bulunan Batı Çeltik-1 Kuyusu Ateşleme Töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin karada ve denizlerde hidrokarbon aramalarını kesintisiz sürdürdüğünü belirtti.

Trakya bölgesinde uzun zamandır miktarına bakılmaksızın gaz üretimi gerçekleştirildiğini ifade eden Dönmez, "Varsa bulacağız" anlayışıyla çalıştıklarını kaydetti.

 

'10 YILLIK TÜKETİME EŞ DEĞER'

Dönmez, Batı Çeltik ve Batı Değirmenköy sahalarındaki üretimle yerli üretimin ikiye katlanacağına işaret ederek, "Yeni keşfedilen ve üretime başlanan Batı Çeltik ve Batı Değirmenköy sahalarımızda yıllık yaklaşık 300 milyon metreküp doğal gaz üretme kapasitesine ulaşacağız. Burada ürettiğimiz doğal gaz, yaklaşık 300 bin konutun 10 yıllık tüketimine eş değer. Her iki sahada toplam 3 milyar metreküplük bir rezerv tespit etmiş durumdayız. Keşfettiğimiz sahalarda yapacağımız üretim, cari açığımızın 5 milyar lira azalmasını sağlayacak seviyede." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 57
  • BamBamBam 5 yıl önce Şikayet Et
    Yılda 55 milyar metre küp civarında tüketimimiz var. İnşallah trilyon metreküplük bir rezerv bulabiliriz.
    Cevapla
  • RUHİ♥ 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok mutlu oldum. Yahu ben kullanmasam çocuklarım torunlarım kullanacak. Nasıl mutlu olmayayım. Gücümüz artacak. Dedelerimizin Ecdadımızın bize emanetini az bir aradan sonra devam ettireceğiz inşallah.İslam sancağı ve Allah için çabaladığımız sürece Rabbim bizi güçlü kılacaktır. Bedir ve Peygamberimiz bize örnektir. İnşallah daha çok kuyular buluruz...
    Cevapla
  • Muratb 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne mübareksin kardeşim. İnşaallah bizler oldukça dediklerinden bile daha fazlası olacaktır bi iznillah
    Cevapla
  • oflu 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim azı bereketlendirsin inşallah.
    Cevapla
  • EYT MAĞDURU 5 yıl önce Şikayet Et
    Şükürler olsun rabbime sayıları artsın
    Cevapla
  • AllahınKulu 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Turkıyeye Islam Ordusunu nasip etti Ynı şimdiki Lıder ve baglı Hukumet İslamıyetın bayragı Turkıyede dalgalanmaya baslıyor .Rabbım bıze bu calısma azmını verdıgı surece dunyada eşi benzeri olmayan cokkk muazzam bulusmalara mımza atacak .Yeterkı Ümit varr olalım .Sırt sırta baglanalım.Allahın haricinde kimseden korkumuz olmasınnnn.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle