Vakıfbank'tan büyük müjde! 1 milyar TL verilecek

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, KOBİ'lere "Katma Değer Üreten İmalatçı-İhracatçı Kredisi" kapsamında 1 milyar liralık yeni kaynak sunduklarını bildirdi.

Vakıfbank'tan büyük müjde! 1 milyar TL verilecek
Vakıfbank'tan büyük müjde! 1 milyar TL verilecek
GİRİŞ 07.02.2019 17:15 GÜNCELLEME 07.02.2019 17:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre Türkiye ekonomisine katma değer sağlayan imalatçı ve ihracatçı KOBİ'lerin nakit ihtiyacına çözüm üretmek amacıyla "Katma Değer Üreten İmalatçı-İhracatçı Kredisi" kampanyası başlattı.

 

VakıfBank, ipotek teminatlı menkul kıymet (covered bond) programı kapsamında yurt dışından temin ettiği uzun vadeli yeni kaynağı imalatçı ve ihracatçı KOBİ'lerin kullanımına sundu.  

Açıklamada kampanyaya ilişkin görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, KOBİ'lerin Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu belirtti.

KİMLER FAYDALANABİLECEK?

VakıfBank'ın Katma Değer Üreten İmalatçı-İhracatçı Kredisi'nden yıllık cirosu 25-40 milyon TL olan ve Yerli Malı Belgesine sahip imalatçı-ihracatçı şirketlerin faydalanabileceğini bildiren Özcan, işletmelerin 6 ay ödemesiz dönemli 60 aya kadar vadeyle aylık yüzde 1,45 faiz oranıyla toplam 1 milyar TL'lik bu krediyi kullanabileceğini ifade etti.

Özcan, 2016 yılında kurdukları konut kredilerine dayalı ipotek teminatlı menkul kıymet (covered bond) programı kapsamında yurt içine ve yurt dışına avro ve TL cinsinden çok başarılı ihraçlar gerçekleştirdiklerini ve bu alanda Türkiye'de lider konumda olduklarını kaydetti.

Yeni Ekonomi Programı'nda (YEP) üretim ve ihracat alanında yüksek katma değerli ürünlerin payının artırılmasının önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Özcan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Milli ekonomimizin dönüşüm sürecinde KOBİ2lerimize her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Kısa bir süre önce Hazine ve Maliye Bakanlığımızın öncülüğünde 13 bankanın katılımıyla oluşturulan KOBİ Değer Kredisi'nde de en aktif bankalardan biriyiz. Yeni kampanyamızla da imalatçı ve ihracatçı KOBİ'lerimize önemli bir destek sağlayacağız. Kredi kampanyalarımızın yanı sıra her türlü finansal ihtiyaçlarında KOBİ'lerimizin yanındaki güç olmaya devam edeceğiz."

 

BAKAN ALBAYRAK DUYURMUŞTU

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 10 Ocak'ta  13 bankanın kendi inisiyatifiyle ortaya koyduğu KOBİ Değer Kredisi'ni duyurmuştu. Albayrak, KOBİ'ler için hazırlanan yeni kredi paketinin büyüklüğünün 20 milyar TL olacağını  ve Hazine'ye etkisinin olmayacağını söylemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • 5 yıl önce Şikayet Et
    Kgf verdiği 1000 milyon kredi yi çeken şahsa bankacı şu soruyu sordu 3 aylık mı 6 aylık bağlıyım dedi vatandaş gittikten sonra sordum nasıl olurda destek için verilen parayı bu şekilde yapar ekonomik ne faydası olacak anlam veremiyorum
    Cevapla
  • EYT ÖNERİ-311 5 yıl önce Şikayet Et
    Çalışan EYT'liler için "Kardeşim şu ortamda işin gücün varken yaşın gelene kadar çalış" diyoruz, NOKTA. Ama inşaat sektörünün durmasıyla, inşaata bağlı yaklaşık 200 iş kolunda ciddi bir işsizlik var. Aylardır işsiz kalmış, yaşı da ilerlemiş o kadar gencin arasından sıyrılıp iş de bulamamış, işe girdi-çıktı yapıldığı için işsizlik maaşı alamamış ya da maaşı düşük gösterildiğinden işsizlik maaşını çok az ve kısa süreli alabilmiş vs. Akıp giden ev kirası, faturalar, çoluk çocuğun masrafları da var. Şimdi bu durumda olan kardeşlerimiz için bir şeyler yapmalı. İşe alımlarda, EYT’liler öncelikli olur. Emeklilik yaşı gelene kadar yarım emekli maaşıyla emekli olur, sonra maaşından kesilir.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    kucuk esnafa nıye yok pıyasaların hareketsızlıgı belırsızlıkler kucuk esnaf sıkıntı ıcınde esnaf bagkuru kıralar yukseldı elektrık yukseldı
    Cevapla
  • abdulmenaf 5 yıl önce Şikayet Et
    yav zaten cirosu 25 ile 40 milyon arası olan firmanın ihtiyacı yoktur daha küçük firmalara vereceksin ki işe yarasın
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    saçma adam 25-40 milyon cirodan bahsediyor şaka gibi vereceği kredi de 1 000 000 TL Bankalar iş yaptım beri gele diyorlar bu tarz işletmelerin saten krediye ihtiyacı yok
    Cevapla