Merkez Bankası açıkladı: 25 ayın en yükseği

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası toplam rezervleri, geçen hafta 4 milyar 293 milyon dolar artarak 97 milyar 626 milyon dolara yükseldi.

Merkez Bankası açıkladı: 25 ayın en yükseği
Merkez Bankası açıkladı: 25 ayın en yükseği
GİRİŞ 07.02.2019 16:39 GÜNCELLEME 07.02.2019 16:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Haftalık Para ve Banka İstatistiklerine göre, 1 Şubat'ta Merkez Bankası brüt döviz rezervleri 3 milyar 588 milyon dolar artışla 77 milyar 59 milyon dolar olarak gerçekleşti. Brüt döviz rezervleri, 25 Ocak ile biten haftada 73 milyar 471 milyon dolar seviyesindeydi.

 

 

Söz konusu dönemde altın rezervleri, 705 milyon dolar yükselişle 19 milyar 862 milyon dolardan 20 milyar 567 milyon dolara ulaştı.

Merkez Bankasının toplam rezervleri, geçen hafta bir önceki haftaya kıyasla 4 milyar 293 milyon dolar artışla 93 milyar 333 milyon dolardan 97 milyar 626 milyon dolara yükseldi.

 

 

Böylece toplam rezervlerde son 25 ayın en yüksek haftalık artışı yaşandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Emrah 5 yıl önce Şikayet Et
    Seçime kadar Dünyanın 1 numaralı Ülkesi olacağız inşallah...
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    hehe olursun bak hatta şuan oldun
    Cevapla
  • Vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Kım bu merkez bankasının gizli ortakları
    Cevapla
  • Dolar 5 yıl önce Şikayet Et
    En büyük rezerv çin devletinde.baska devletlerinde var.simdi rezerv olan devletler tüm dolarları piyasa sürse 1 dolarla bir tane sakız bile satın alamazsınız.abd de bunun farkında ki yeraltı kaynakları için deli danalar gibi sömürge pesinde.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Mevduatı faizde olanlar biraz daha alıp istifliyorlar
    Cevapla
  • EYT ÖNERİ-311 5 yıl önce Şikayet Et
    Çalışan EYT'liler için "Kardeşim şu ortamda işin gücün varken yaşın gelene kadar çalış" diyoruz, NOKTA. Ama inşaat sektörünün durmasıyla, inşaata bağlı yaklaşık 200 iş kolunda ciddi bir işsizlik var. Aylardır işsiz kalmış, yaşı da ilerlemiş o kadar gencin arasından sıyrılıp iş de bulamamış, işe girdi-çıktı yapıldığı için işsizlik maaşı alamamış ya da maaşı düşük gösterildiğinden işsizlik maaşını çok az ve kısa süreli alabilmiş vs. Akıp giden ev kirası, faturalar, çoluk çocuğun masrafları da var. Şimdi bu durumda olan kardeşlerimiz için bir şeyler yapmalı. İşe alımlarda, EYT’liler öncelikli olur. Emeklilik yaşı gelene kadar yarım emekli maaşıyla emekli olur, sonra maaşından kesilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle