Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fiyatlara ayar çekeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. "Üreticiden tüketiciye kadar, arada bu komisyoncular var ya, vurgunu bunlar vuruyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyde bu fiyatlara gerekirse ayar çekme kararını aldık, adımlarımızı atacağız. Belediyelerde ekmek uygulamasına benzer çalışmayı sebze-meyvede de yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fiyatlara ayar çekeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fiyatlara ayar çekeceğiz
GİRİŞ 05.02.2019 14:59 GÜNCELLEME 05.02.2019 14:59
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Market fiyatlarının birbirini tutmadığına dikkat çeken Erdoğan, hazırlanmakta olan Hal Yasası'yla sebze fiyatlarına ayar çekeceklerini söyledi. Erdoğan "Üretici halinden alıp, tüketiciye en uygun fiyata ulaştıracağız" dedi. CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazineye devredileceğini ifade eden Erdoğan "İş Bankası, Hazine'nin malı olacak; parlamento bu tarihi kararı alacaktır" dedi. IMF tartışmalarına da değinen Erdoğan "Türkiye, IMF defterini açılmamak üzere kapatmıştır" diye konuştu.

 

 

"TÜRKİYE IMF DEFTERİNİ KAPATMIŞTIR"

CHP ve onun uyduları haline dönüşmüş partiler aynı milli duruşu sergileyemedi. CHP Türkiye IMF'ye gidecek diyecek kadar alçak bir fırsatçılık peşindedir. Türkiye IMF defterini kapatmıştır ve bir daha açmayacaktır. IMF'ye olan vorcu kucağımızda bulduk. Türkiye 2013 mayısayında IMF defterini kapattı. CHP iktidara gelse ilk yapacağı iş Türkiye'yi IMF'ye teslim etmektir

 

 

İŞ BANKASI AÇIKLAMASI

İş Bankası masada. Bunu unutmayın... Gazi Mustafa Kemal İş Bankası'nı CHP'ye değil Hazine'ye tahsisi vardı. Ve bu İş Bankası Hazine'nin malı olacaktır. CHP'nin İş Bankası'ndaki yüzde 28 hissesi Hazine'ye devredilecektir. Parlamento bu tarihi kararı alacaktır. Buna ben inanıyorum.

Bunlar bölmek, parçalamak, yutmak anlayışının bu ülkedeki temsilcileridir. Cumhur İttifakını daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Bu nedenle bu ittifak pazara kadar değil meazara kadar olmalı. İYİ Partililer 12 Eylül'ün zalim başsavcısına yapılan güzellemeleri mutlaka görüyorlardır. Partilerden umudunu kesen herkesin gönlünü kazanacağımıza inanıyorum.

Gıda fiyatları için bazı çalışmalar yapılacak. Kabine toplantısında konuştuk. Üreticiden tüketiciye kadar aradaki komisyoncular var ya vurgunu bunlar yapıyor. Direkt tüketici haline gelip buradan da halka ulaşmasını sağlamak ve en uygun fiyatla vatandaşımıza ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız.

"FİYATLARA AYAR ÇEKME KARARI ALDIK"

Vatandaş, bu marketlerin fiyatları birbirini tutmuyor, biraz bağırdınız ama biraz daha bağırın diyor. Gerekirse fiyatlara ayar çekme kararını aldık. Belediyelerimiz vasıtasıyla bu adımları atarız, atacağız. Belediyelerde ekmek uygulamasına benzer çalışmayı sebze-meyvede de yapabiliriz. Vatandaşımıza ucuz, sağlıklı ürün vermeye mecburuz. Gıdayı üreticiden tüketiciye aracı olmadan ulaştırma gayreti içinde olacağız.

YORUMLAR 34
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık Türkiyeye İhanet boyutlarına ulaşan bu Zamları önlemek için Üretici, Tüketici Kooperatifleri kurulsun.,Zamlar Büyük oranda önlenir.
    Cevapla
  • osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    burada ABD parmagi var. satilmislarla isbirligi yapip.halk en basit ürünlere alamayip isyana tesvik etmektir. bir el koyun. fiyatlara devlet sinir koysun ozaman firsatcilar avuclarini yalarlar
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet marketi devlet kasabi devlet manavi acilsin. Üreticiden direk tüketiciyee köylülerde kazanir birsürü kisi iş bulur. 3 harfli marketler verdi ucuza alistirdi milleti şimdi piyasa ellerinde. Onlara inat migrosa gidiyorum. Biz birseye ters olursak bu çok ters teper. İkdidara asla zarar veremiyecekler ellerinden geleni yapsinlar....
    Cevapla
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    Belediye el atarsa ekmek işi gibi bu iş olur
    Cevapla
  • Birturk 5 yıl önce Şikayet Et
    Aracılar mafya usulü bu ürünleri elden geçiriyor. Aracılık kalksın. Devlet ürünü çitçi den alıp halka pazarlasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle