Emekliye bayram ikramiyesi bu yıl ne zaman yatacak? 2019 ikramiye zammı

Geçtiğimiz sene Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında emekli ikramiyesi alan milyonlarca vatandaş şimdide gözünü bu yılki emekli ikramiyesine çevirdi. Peki GK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin yararlandığı bayram ikramiyesi ne zaman hesaplarda olacak? Bu sene ikramiyelere zam var mı? İşte detaylar...

Emekliye bayram ikramiyesi bu yıl ne zaman yatacak? 2019 ikramiye zammı
Emekliye bayram ikramiyesi bu yıl ne zaman yatacak? 2019 ikramiye zammı
GİRİŞ 05.02.2019 12:17 GÜNCELLEME 05.02.2019 12:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2018 yılı itibariyle yasalaşan ve her sene iki kere bayramdan önceki günlerde vermek şartıyla kabul edilen emekli ikramiyesinden SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri yararlanıyor. Geçtiğimiz sene Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında emekli ikramiyesi alan milyonlarca kişi gözünü 2019 yılında verilecek ikramiyelere çevirdi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KAÇ TL? ZAM GELECEK?

2019 yılında 12 milyondan fazla emeklinin yararlanması planlanan emekliye bayram ikramiyesi toplamda 2 bin TL olarak verilecek. 1000 TL Ramazan 1000 TL Kurban bayramında olmak üzere maaşlarla birlikte yatırılacak. 

Geçtiğimiz sene yürürlüğe giren emekli ikramiyesinde zam oranı henüz belli olmadı. Enflasyon oranına göre yapılacak çalışmalar neticesinde yeni rakam açıklanacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Yapılan açıklamalar neticesinde 2018 yılında başlayan emekliye bayram ikramiyesi ödeneği her yıl dini bayramlar öncesi verilmeye devam edilecektir.  İkramiyeler yıl içinde Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde verilecek. Ödeme tarihleri SGK yani Çalışma Bakanlığı tarafından önceden duyurulacak. Bireyler hangi bankadan maaş alıyor ise ödemelerde o bankaya yapılacaktır. Yani farklı bir bankadan ikramiye ödemesi almak söz konusu bile değildir.

Yani Ramazan Bayramı ikramiyesi Haziran ayında Kurban Bayramı ikramiyesi ise Ağustos ayında yatırılması bekleniyor.

KİMLER EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN YARARLANMAKTADIR?

12.3 milyon kişi bayram öncesi ikramiye almaktadır. Recep Tayyip Erdoğan tarafından yasalaşan her sene emekliye bayram ikramiyesi kararının ardından kimlerin yararlanabileceği büyük merak konusu olmuştur. Buna göre bunlar sırasıyla;

SGK’dan aylık alan
SSK, Bağ-Kur
Emekli Sandığı emeklileri
Ölüm aylığı alanlar
Şehit yakını ve gaziler
Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar,
Geçici köy korucuları
Şeref aylığı sahipleri
Şampiyon sporcular,
Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.