Onaylandı! O ülkeye 2 milyar dolarlık kredi...

IMF, Mısır'a vermeyi taahhüt ettiği 12 milyar dolarlık kredinin beşinci diliminin ödenmesini onayladı.

Onaylandı! O ülkeye 2 milyar dolarlık kredi...
Onaylandı! O ülkeye 2 milyar dolarlık kredi...
GİRİŞ 05.02.2019 08:31 GÜNCELLEME 05.02.2019 08:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Uluslararası Para Fonunun (IMF), yeni ekonomik programın  desteklenmesi amacıyla Mısır'a vermeyi taahhüt ettiği 12 milyar dolarlık kredinin  beşinci diliminin ödenmesini onayladığı bildirildi. 

Mısır Maliye Bakanı Muhammed Maıyt yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'ın  ilerleyen günlerde 2 milyarlık beşinci dilimi teslim alacağını ve böylelikle  IMF'den aldığı meblağın 10 milyar dolara ulaşacağını kaydetti.

Maıyt, beşinci dilimin serbest bırakılması kararının, Mısır'ın  ekonomik reform programını uygulama konusundaki ciddiyetinin bir sonucu olduğunu  ve IMF'nin yaptığı periyodik gözden geçirme çalışmalarının da bunu doğruladığını  ifade etti.

IMF'nin, dördüncü periyodik gözden geçirme çalışmalarını geçen aralık  ayında onaylanmasının ardından söz konusu kredi dilimini serbest bırakması  gerekiyordu ancak bu gerçekleşmemişti. IMF'den de bu gecikmeyle ilgili resmi bir  açıklama yapılmamıştı.

Mısır hükümeti, cüneyhte serbest kura geçilmesini de kapsayan ekonomik  reformlar yapılmasına karşılık 12 milyar dolarlık kredi sağlanması konusunda 2016  yılında IMF ile anlaşmaya varmıştı.

YORUMLAR 2
  • Musti 180 5 yıl önce Şikayet Et
    Misiri daha zor gunler bekliyor artik. Yazik
    Cevapla
  • Türkiyye 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc. kurtarsın sizi IMFnin elinden Amin
    Cevapla