Bursa'da üretiliyor! Dünya peşinde...

İngiliz Kraliyet ailesinin mutfağına kadar giren, özellikle Avrupa, Uzak Doğu ülkeleri ve Rusya'da beğeniyle tüketilen "Bursa siyahı" inciri, coğrafi işaret aldı.

Bursa'da üretiliyor! Dünya peşinde...
Bursa'da üretiliyor! Dünya peşinde...
GİRİŞ 05.02.2019 07:32 GÜNCELLEME 05.02.2019 07:34
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, belediye iştiraklerinden Tarım AŞ adına tescilli "BlackBursa" markasıyla uluslararası pazarlarda alıcı bulan Bursa siyah incirine "Coğrafi İşaret Tescil Belgesi" de alındı.

 

 

Tarım AŞ destekleriyle belgeyi alan Bursa Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birliği yöneticileri, tescil belgesini Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a verdi.

Aktaş, Bursa'nın sahip olduğu zenginliklerin coğrafi işaret tescili ile koruma altına alınmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

 

 

Aktaş, şehrin tarım potansiyelini çok önemsediklerini vurgulayarak, "Sanayimiz şehrimiz için ne kadar önemliyse tarım da en az o kadar önemli, hatta olmazsa olmazdır. Çok önemli tarımsal ürünlerimiz var. Bu ürünlerin her birisi birer altın değerinde. Bize düşen çiftçimizle el ele vererek ürünlerimizin kalitesini yükseltmek, markalaştırmak, tanıtmak ve dünya piyasalarında yer almalarını sağlamak." ifadesini kullandı.

Tarım AŞ'nin eylülde Hong Kong'da Asia Fruit Logistica 2018 Fuarı'na katıldığını ve Bursa adına önemli bağlantılar sağladığını aktaran Aktaş, şunları kaydetti:

"Şimdi de 6-8 Şubat'ta Berlin Fruit Logistica 2019 Fuarı'ndayız. Orada da şehrimizi ve tarım ürünlerini tanıtacağız. Arkadaşlarımız Berlin'de bir konferansa katılarak orada da şehrimizi tanıtacaklar. Bursa ile Berlin ve Avrupa arasında yeni ticaret köprüleri kuracaklar. Şehrimizin ve tarım ürünlerinin markalaşma sürecinin önemli sacayaklarından birisi de coğrafi işaretler ve marka tescilleri. Bu bağlamda Tarım Kooperatifleri Birliğimiz adına alınan coğrafi işaret tescili hayati önem taşımaktadır. İştirakimiz Tarım AŞ adına tescilli Bursa siyah inciri markamız var 'BlackBursa'. Ayrıca uluslararası tarım ürünleri ticaretinde önemli bir gereklilik olan ve kalitenin sağlanmasında büyük önem taşıyan Global GAP belgemiz var. Bu sayede şehrimiz adına tüm Avrupa ve Asya’ya incir, armut, biber ve benzeri tarım ürünlerimizin ihracatını gerçekleştiriyoruz."

AHUDUDU İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Aktaş, ahududu üretiminde yüzde 96 ile neredeyse tüm ahududu üretiminin Bursa'da gerçekleştiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bu konuda da yine Tarım AŞ marifetiyle kaliteyi yükseltmek, rekolteyi artırmak, markalaşmayı sağlamak ve bu ürünümüzü de dünya pazarlarına satmak üzere proje yürütüyoruz. Ayrıca ahududu gibi bir başka katma değerli ürün olan yaban mersini, aronya gibi diğer ürünlerle ilgili de projelerimiz var. Tüm bu ürünleri işlemek, paketlemek, etiketli ve markalı olarak yurt içi ve dışı pazarlarına hem taze hem de dondurulmuş ürün olarak sunmak üzere tesisleşme projeleri de hazırlıyoruz."

YORUMLAR 25
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Antebin incirini yeseler bunları bir daha agzına almazlar.
    Cevapla
  • hakkı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya niye duygu sömürüsü yapılıyor ki ,mevsiminde kara yemiş (bizde adı böyledir) hiçte abartıldığı fiyatlarda satılmıyor. ihraç olanın büyük kısmı henüz yumuşamamışken ve üzerinde hafif siyahlık oluştuğunda yapılıyor. Sanırım yemeklerde kullanılıyor olabilir. Olgunlaşmış olanları da iç piyasada değerlendiriliyor.
    Cevapla
  • acı gerçek 5 yıl önce Şikayet Et
    evet biz üretiyoruz elin gavuru yiyor neden parası değerli 250 gram incir 9 tl marketlerde neyi tüketecez düna ypeşind derken biz kendimize bakalım kendi ülkemizde üretilen şeyleri biz yiyemiyoruz
    Cevapla
  • Kozanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün ürettiğini tüketeceksin sonra kalkıp enflasyon diyeceksin, ticaret açığı diyeceksin. Daha da çok çalışmak lazım.
    Cevapla
  • sacit 5 yıl önce Şikayet Et
    Mevsiminde yersen 9 tl ye yemezsin arkadaşım !
    Cevapla
  • lokman 5 yıl önce Şikayet Et
    harika bir meyvedir hurma incir fındık daha daha neler var
    Cevapla
  • Kerem 5 yıl önce Şikayet Et
    Ingilzlere tatsiz tuzsuz bursa inciri vermek çok mantikli bal gibi Aydın inciri verecek halimiz yok
    Cevapla
  • Bursalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilmediğin belli..
    Cevapla
  • Bursada bir deli 5 yıl önce Şikayet Et
    Acaba hayatınızda hiç Bursa Kara incirini tattınızmı hele Kaymakoba, Mirzaoba gibi Osmanlı yurdu köylerden geleni. Bütün dünya kabul etti kaliteyi ama siz daha doğru biliyorsunuz anlaşılan.
    Cevapla
  • habiblacin 5 yıl önce Şikayet Et
    yemediğin belli yada olmamışını yemişsindir))))))))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle