Bakan Varank müjdeyi vermişti! Hazırlıklar başladı

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi'nin kurulum hazırlıkları 12 ilde başladı. Atölyeye katılmak isteyen gençlerin 10 Şubat tarihine kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

Bakan Varank müjdeyi vermişti! Hazırlıklar başladı
Bakan Varank müjdeyi vermişti! Hazırlıklar başladı
GİRİŞ 04.02.2019 15:54 GÜNCELLEME 04.02.2019 15:54

Deneyap projesi için ilk adım atıldı. 12 ilde projenin kurulum hazırlıkları başladı. 

Geleceğin bilim insanlarını,  araştırmacılarını, girişimcilerini keşfetmeyi ve geliştirmeyi hedefleyen Deneyap  Türkiye için ilk hazırlıklar Adana, Ankara, Antalya, Edirne,Erzurum, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Konya, Manisa, Muğla ve Trabzon'da başladı. 

Türkiye'deki diğer illerde de hızla yaygınlaştırılması planlanan projenin 2020 yılı sonuna kadar 81 ildeki tüm gençlerle buluşması hedefleniyor. 

Deneyap Türkiye adı verilen proje,  Türkiye'nin teknolojik kalkınma programı 'Milli Teknoloji Hamlesi'nin itici  gücünü oluşturmak üzere teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler  yetiştirme amacıyla oluşturuldu. Kurulacak teknoloji atölyelerinde, yenilikçi bir  eğitim modeli esas alınarak, tasarım-üretim, robotik-kodlama, elektronik  programlama, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri,  havacılık ve uzay, nanoteknoloji ve yapay zeka gibi alanlarda teorik ve  uygulamalı eğitimler verilmesi planlanıyor.

SINAV 17 MART'TA

Deneyap Türkiye'ye katılmak isteyen öğrenciler, 2 aşamalı seçme  sınavına girecek. Belirlenen 12 ilde, seçme sürecinin ilk aşaması olan yazılı  sınav 17 Mart 2019'da gerçekleştirilecek. Son başvuru tarihi ise 10 Şubat.