Erdoğan'ın uyarısı üzerine 'fahiş fiyat' denetimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın uyarısı üzerine Kütahya’da ’fahiş fiyat artırımına yönelik’ denetimler başladı. 31 ürünün yer aldığı listeyle sahaya inen belediye ekipleri pazarlarda fiyatların makul olduğuna yönelik tespitte bulundu.

Erdoğan'ın uyarısı üzerine 'fahiş fiyat' denetimi
Erdoğan'ın uyarısı üzerine 'fahiş fiyat' denetimi
GİRİŞ 31.01.2019 14:15 GÜNCELLEME 31.01.2019 14:15
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kütahya’da ekipler, ürünlerdeki fiyat dalgalanmalarına karşı denetim yaptı.

Kütahya Ticaret Müdürlüğü, İl Defterdarlığı ve Kütahya Belediyesi Zabıta ekiplerinin kent genelinde denetimlere stant verdi. Sabahın erken saatlerinde pazar yerlerine gelerek denetimlerine başlayan ekipler başta hal, pazar ve marketlerde sebze ve meyvedeki aşırı fiyat artışıyla ilgili çalışma yaptı.

31 ürünlük liste

Domates, biber, patlıcan ve patates gibi 19 ürün olmak üzere mevsimine göre toplam 31 ürünün yer aldığı listenin hal, pazar ve marketlerdeki alış ve satış faturalarını inceledi.

Denetimler ile ilgili olarak açıklama yapan Kütahya İl Ticaret Müdürü İsmail Hakkı Uygun, "Haksız fiyat artışı ve fırsatçılığın önlenmesi amacı ile ülke genelinde başlayan denetimleri bizde bugün şehrimizde başladık ve amacımız vatandaşlarımızı tüketicilerimizi korumak" dedi.

Pazarda fiyatlar makul

Uygun, “Haksız fiyat artışı ile ilgili olarak mevzuatta ki değişikliğin ardından piyasada var olan fırsatçılığın ve haksız kazancın önüne geçmek amacı ile bakanlığımızın koordinasyonu ile denetimlere başladık ve denetimler ile amacımız vatandaşlarımızı tüketicilerimizi korumak. İlimizde de ciddi bir çalışma var. Pazar yerinde denetimden ziyade fiyat tespitine yönetilik bir çalışma yürütüyoruz. Bu denetimlerimizi pazar yerlerinin yanı sıra manav, toptancı hallerin de ve marketlerde bu çalışmalarımız devam edecek.

Elimizde bakanlıktan gelen bir mevsimsel fiyatlı bir liste var. Yani tespitlerimiz de kışın kiraz tespiti yada yazın portakal tespiti yapmıyoruz. Hangi ürün hangi aylarda yoğun o şartlarda denetimlerimizi ve incelemelerimize devam ediyoruz. Fiyattaki araştırmalarımız sonucunda da pazar yerinde de fiyatların makul olduğunu gördük. Bakanlığımız tarafından başlatılan Haksız fiyat takip sistemi ile de vatandaşlarımız şikayetlerini iletebilirler. Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine ise bize bugün kadar Kütahya genelinde 65 başvuru geldi. Bizde bu şikayetleri yerinde inceleyip ihbarcıya geri dönüş yapıyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • ÖMER KÖYLÜ 5 yıl önce Şikayet Et
    illa REİSMİ diyecek belediye başkanları başkan yardımcıları daire müdürleri neye görevini yapmıyor zabıtanın görevi sadece seyyarmı kovalamak
    Cevapla
  • ibrahim27 5 yıl önce Şikayet Et
    denetimcileri GAZİANTEP ilinede bekleriz.
    Cevapla
  • Emrah 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence gostermelik denetim diye bisey yok
    Cevapla
  • Ünal 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş Pazar da makul fiyat var denince gerçekten öyle olacağınımı temenni ediyorsunuz. Bu bir şaka mı
    Cevapla
  • Urfalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeme içme çok masraflı oldu çok . Bir tabak kuru fasulyeye 15 tl istiyor lokanta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle