5 dolar ucuza satarak ambargoyu delecek

İran, Amerikan ambargosunu petrolün fiyatını 5 dolara düşürerek delmeyi hedefliyor. İran Petrol Bakanlığı, 1 milyon varil ham petrolü varil başına 56 dolar 24 sent üzerinden borsada satışa sunacakken, satışta en düşük talebi ise 35 bin varil olarak belirledi.

5 dolar ucuza satarak ambargoyu delecek
5 dolar ucuza satarak ambargoyu delecek
GİRİŞ 30.01.2019 17:34 GÜNCELLEME 30.01.2019 17:35
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

İran Enerji Borsası'nın (IRENEX) internet sitesinde yer alan açıklamada, 1 milyon varil ham petrolün varil başına 56 dolar 24 sent üzerinden 4 Şubat'ta borsada satışa sunulacağı belirtildi.

 

 

Petrolün en az 5 bin ton ya da 35 bin varil olarak satılacağı kaydedildi.

Ambargoyu delmeyi hedefliyor

 

 

İran Petrol Bakanlığı, ilk kez 28 Ekim'de borsada satışa sunulan 1 milyon varil ham petrolü, varil başına 74 dolar 85 sent üzerinden, 11 Kasım'da ikinci kez borsada satışa sunduğu 700 bin varil petrolü ise 64 dolar 97 sentten satmıştı.

Satışlar yüzde 20 riyal, yüzde 80 döviz üzerinden gerçekleştirilmişti.

Borsadaki üçüncü satışta alıcı çıkmadı

İran'ın 21 Ocak'ta borsada varil başına 52 dolar 42 sentten satışa çıkardığı 1 milyon varil ham petrole ise alıcı çıkmamıştı.

ABD'nin İran'ın petrol ihracatı ile 700'den fazla banka, şirket ve ülke vatandaşına yönelik yaptırımı 5 Kasım'da yürürlüğe girmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, daha önce yaptığı bir konuşmada, ABD yaptırımları nedeniyle petrol satışında yöntem çeşitliliğine gidilmesi ve özel sektörün de bu işte rol üstlenmesi gerektiğini belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • Karakartal 5 yıl önce Şikayet Et
    İran ABD bin tuzağına düştü zaten emperyalistlerin İstediği bu kaynaklarını ucuza almak
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    ALAYINI alalim abd havlasin dursun abd yi tanimiyoruz takmiyoruz abd dünyanin dolayisiyla da bizim ülkemize emir verecek bir pozisyonu yok daha da ileri gidip abd ye her yerde saldiri yapicak timler yetistirmeliz abd nin anldigi tek dil TERÖR dilinden konusmak lazim yoksa anlmiyor it ler
    Cevapla
  • muhafız1969 5 yıl önce Şikayet Et
    İran petrolünü süriye üzerinden yine ABD şirketleri tarafın ucuz alınıp dünya piyasısına yüksek fiyatta satacak yani amborgo koyan abd satacak parayı o kazanacak
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunun ucunda rusyanın kurduğu birliklerle savaş etmeleri petrolü ucuza satma sebebi olabilirmi.
    Cevapla
  • Hımm 5 yıl önce Şikayet Et
    Ah be iran bizle düşman olmasanda dost olmayı seçsen, pkk yı desteklemesen dünyayı titretiriz ama huylusun huyundan vazgeçmiyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle