Resmi Gazete'de yayımlandı! Paranızı geri alabilirsiniz

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklikle beraber İkale sözleşmesi kapsamında ödenen kıdem tazminatı dışındaki tazminatlardaki Gelir Vergisi kesintisi iade edilecek.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Paranızı geri alabilirsiniz
Resmi Gazete'de yayımlandı! Paranızı geri alabilirsiniz
GİRİŞ 30.01.2019 08:18 GÜNCELLEME 30.01.2019 08:20
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Gelir Vergisi Kanunu'na ilişkin bazı değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

 

İkale sözleşmesi kapsamında ödenen kıdem tazminatı dışındaki tazminatlar için daha önce vergi ödeniyordu. Yapılan yasa değişikliğiyle vergi muafiyeti sağlandı. Meclis'ten geçerek Resmi Gazete'de yayımlanan maddeyle beraber vergi kesintisini geri almak için dava açmamış ya da davadan vazgeçenler vergi iadesini alabilecek.

GEÇİCİ MADDE 89 – 27/3/2018 tarihinden önce karşılıklı sonlandırma sözleşmesi veya ikale sözleşmesi kapsamında ödenen tazminatlar, iş kaybı tazminatları, iş sonu tazminatları, iş güvencesi tazminatları gibi çeşitli adlar altında yapılan ödemeler ve yardımlar üzerinden tevkif edilerek tahsil edilen gelir vergisi, hizmet erbabının düzeltme zamanaşımı süresi içerisinde tarha yetkili vergi dairelerine başvurmaları ve dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri şartıyla 213 sayılı Vergi Usul Kanununun düzeltmeye ilişkin hükümleri uyarınca red ve iade edilir.

 

 

Bu madde hükümlerinden yararlanmak üzere vazgeçilen davalarla ilgili olarak yargılama giderleri ve vekâlet ücretine hükmedilmez.

Hakkında kesinleşmiş yargı kararı bulunan iade talepleriyle ilgili olarak bu madde hükmü uygulanmaz.

Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilidir.”

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 13
  • Kasım 5 yıl önce Şikayet Et
    Kıdem tazminatı çıkardınmı geriye ne kalır acaba .büyük bir mevla değil mahkemelerde uğraşmaya değmez .
    Cevapla
  • Mehmet.A 5 yıl önce Şikayet Et
    (şirketin bağlı bulunduğu) vergi dairesine şahsen başvuruda bulundum. kanun yeni olduğu ve tebligat henüz yayınlanmadığı için dilekçe ile başvurmam gerektiğini söylediler. dilekçe örneği aramaya başladım. en kısa sürede başvurumu yapacağım.
    Cevapla
  • zaman aşımı 5 yıl önce Şikayet Et
    2002 2007 yılı arası çalıştım ve işten ayrıldım zaman aşımına uğradımmı o yıllarda tabi hiçbir hak talep ettirmediler şimdide zaman aşımına uğratırlar
    Cevapla
  • EBB 5 yıl önce Şikayet Et
    zaman aşımı söz konusu değildir.. İşvereninizden talepte bulunabilirsiniz.. Olmadı SGK ya gidip başvurabilirsiniz..
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    zaman aşımı 5 yıl oldu kıdem tazminatında.haliyle 2018-2013 yılları arasını kapsayacak demektir bu yasa.bu arada işten çıkıp tazminat alanlar iade alabilir benim anladığım bu.hemen vergi dairesine başvuralım en iyisi.
    Cevapla
  • Selman 5 yıl önce Şikayet Et
    2013 için muamma
    Cevapla
  • Gerçekçi... 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir haksızlığı düşünen hiç yok. Zamanla çalışan esnaflardan sosyal güv. destekleme pirimi kesildi. Bir kısım emekliler bu borcu yapılandırıp, ödedi. Büyük bir kısmıda ödemedi. Yani yakaladıklarında aldılar, diğerleri kaldı. Pekiyi ödeyenlerin günahı ne? Daha sonra kaldırdılar... Ödemeyenler kaldı.. Ohalde aldıkları paraları geri ödesinler. Yoksa bu vebalin altında kalırlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle