10 yıl sonra asgari ücrete zam yaptılar

Yunanistan'da hükümet, ekonomik krizden çıkmaya çalışan ülkede yaklaşık 10 yılın ardından asgari ücreti artırma kararı verildi. Yunanistan Başbakanı Çipras, "10 yıl süren maaş kesintilerinden sonra başka bir tarihi adımı atmak için sizlere çağrıda bulunuyorum. Asgari ücretin 650 avro olarak belirlenmesi teklifimi onaylamanızı istiyorum" sözleriyle kabineye seslendi.

10 yıl sonra asgari ücrete zam yaptılar
10 yıl sonra asgari ücrete zam yaptılar
GİRİŞ 29.01.2019 06:07 GÜNCELLEME 29.01.2019 09:01
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da hükümet, ekonomik krizden çıkmaya çalışan ülkede yaklaşık 10 yılın ardından asgari ücreti artırma kararı aldı.

 

 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, kabine toplantısında yaptığı konuşmada, "10 yıl süren maaş kesintilerinden sonra, bir başka tarihi adım atmak için sizlere çağrıda bulunuyorum. Asgari ücretin 650 avro olarak belirlenmesi teklifimi onaylamanızı istiyorum." dedi.

Önerisine bakanların alkışla karşılık verdiği Çipras, "Tepkinizden teklifimin kabul edildiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

Çipras ayrıca, 25 yaş altı gençlere uygulanan daha düşük asgari ücret yerine her yaş grubuna aynı asgari ücretin verileceğini kaydetti.

YÜZDE 11 ARTIŞ

Ağustos 2018'de yaklaşık 8 yılın ardından kurtarma paketi programından çıkan ülkede, asgari ücret 586 avro, gençler için asgari ücret ise 510 avro düzeyinde bulunuyor. Kemer sıkma önlemleri kapsamında asgari ücret 2012 yılında yüzde 22 oranında kesintiye uğramıştı.

Çalışma Bakanı Efi Ahçioglu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, normal asgari ücrette artışın yaklaşık yüzde 11, gençlerde ise yüzde 27 olacağını belirtti.

Ahçioglu, "Artış, yaş farkı olmaksızın herkese 1 Şubat'tan itibaren uygulanacak." ifadelerini kullandı.

Yunan hükümeti 2018'de yüzde 2,1, bu yıl ise yüzde 2,5 büyüme oranı öngörüyor. Ülkede işsizlik oranı son yıllarda gerileyerek yüzde 18,6'ya düştü.

YORUMLAR 29
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada giderler fazladir ama calismayan her birey aylik belli bir maas aliyor. Ayrica belli bir limitin altinda olanin kira parasini devlet oduyor arti vergi de vermiyor. Yunanistani bilmiyorum benim verilerim almanya ingiltere gibi ulkeler icin benim bir arkadas finlandiyaya gitmisti ayda 3000 euro maas aliyordu
    Cevapla
  • KAFKAS 5 yıl önce Şikayet Et
    3.900₺ iyi para
    Cevapla
  • Fdf 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde benzin 2 Avro orda 1 Avro ,bu nasil oluyor
    Cevapla
  • Serdar26 5 yıl önce Şikayet Et
    Kira da en az 450-500 Avro.Paralari değerlendirirken o ulkedeki değeri ile hesaplamak lazim
    Cevapla
  • Hasbihal Arvas 5 yıl önce Şikayet Et
    Euroyu kaçtan hesapladınız? Sorması ayıp!
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    10 yıl daha zam yapmasalar bizle aynı maası alırlar
    Cevapla
  • Denklem 5 yıl önce Şikayet Et
    650€ bize göre 1300 tl demek. Türkiye de 1300 tl ne iş görürse Yunanistan da 650€ o işi görür.
    Cevapla
  • osman 5 yıl önce Şikayet Et
    18 yasini dolduran her fert o parayi aliyor denklenm efendi
    Cevapla
  • yolcu 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim paraya göre hesaplama yapman yanlış. sonuç olarak gıda,kira,vergi, akaryakıt gibi giderler bizim paramızla ödenmiyor. harcamaların hepsi avro üzerinden yapılıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle