Çin'den sürpriz Kerkük hamlesi...

Irak'ın Kerkük kentini ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti'nin Bağdat Büyükelçisi Chen Viching, ülkesinin Kerkük kentinin kalkınması ve altyapısının yeniden inşa edilmesine katkıda bulunmak istediğini belirtti.

Çin'den sürpriz Kerkük hamlesi...
Çin'den sürpriz Kerkük hamlesi...
GİRİŞ 28.01.2019 09:23 GÜNCELLEME 28.01.2019 12:23
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Viching, Kerkük Valisi Rakan Said ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Irak ve Kerkük'ün kalkınmasına katkıda bulunmak istiyoruz." ifadesini kullandı. Irak geneli ve Kerkük'te kalkınacak çok sayıda alan olduğunu belirten Viching, özellikle petrol, taşımacılık, ulaşım, telekomünikasyon, tarım ve sanayi alanlarında yatırım yapmaya hazır olduklarını söyledi.

 

 

Büyükelçilik olarak yatırım ve ticaret alanında Irak ile Çin arasında köprü olmak istediklerini dile getiren Viching, her iki ülke iş adamlarına önem vererek ortak yatırımlar yapmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Çin'in, Kerkük'ün kalkınmasına katkıda bulunmasından mutluluk duyduklarını aktaran Vali Said ise Çin Halk Cumhuriyeti'nden altyapı ve enerji alanında gelecek desteği beklediklerini kaydetti. Özellikle elektrik hizmeti alanında Kerkük'ün sıkıntı yaşadığını anlatan Said, Çin'in enerji ve elektrik alanında Irak ve Kerkük'te yatırım yapmasını istediklerini dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Kerkük elinde sonunda bizim olacak tarihte olduğu gibi bizim olduğu zamanda ingilizler dahil dünya gelse boş
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Dibimizde bizim yumuşak karnımızın olması için uğraşmaya geliyorlar
    Cevapla
  • Yaman 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu dibimizde ihanete ac, susayan bunca hain varken gerekeni yapmazsak daha cok altyapi getiren olur.
    Cevapla
  • Şahin 5 yıl önce Şikayet Et
    Çinlileri bu topraklara getirmeyin bu çinljler uygur kardeşlermizin ülkelerini topraklarini ışkal etmedimi bu çililere bu kapilari açmayin üygur müslümanlara yaptiği zülümu ayilelere yaptıği ışkencelere toplama kamplara uygurlari toplamadimi cin dedimi zalim kafir demektir bunlarin merhameti yoktur bunlar teccalin şeytanin askeri bunlar dışişleri bakanida bunlarla ayni masada oyuruyor lütfen Allah rizasi için bu cinlilerle hic bir işe gimeyin uygur müslüman kardeşlerimizi kimayin
    Cevapla
  • Momedo 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde iş yapmıyorlarmı hem abdnin rusyanın ab nin Çinden ne farkı var.
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz eksiktiniz orda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle