Erdoğan müjdeledi! Dünyaya örnek olacak

Terörle mücadelede için önemi büyük olan yeni SİHA'ların yapımında sona gelindiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeledi.

Erdoğan müjdeledi! Dünyaya örnek olacak
Erdoğan müjdeledi! Dünyaya örnek olacak
GİRİŞ 28.01.2019 09:21 GÜNCELLEME 28.01.2019 09:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Tesis ve Hizmetlerin Toplu Açılış Töreni'nde önemli bir müjdeyi paylaştı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi insansız hava aracının silahlı olarak çok büyüğünü yapıyoruz ki birkaç ay içinde bitecek ve o, dünyada örnek teşkil edecek." dedi.

Erdoğan'ın bahsettiği proje, yüksek irtifa uzun havada kalış (HALE) sınıfı Akıncı Taarruzi İHA projesi.

 

AKILLI BOMBALARI ÜZERİNDE TAŞIYACAK

Akıncı İHA Projesi kapsamında 5 ton ağırlığında, 900 kg faydalı yük, 450 kg dahili faydalı yük taşıyabilecek bir İHA hayata geçiriliyor. Tamamen yerli imkânlarla üretilecek olan Akıncı, daha etkili füze ve akıllı bombaları üzerinde taşıyabilecek.

Birçok yeni teknolojiyi üzerinde barındıracak olan Taarruzi İHA Akıncı’nın 2019’un ilk çeyreğinde gökyüzüyle buluşması hedefleniyordu.

24 SAAT HAVADA KALABİLİYOR

40.000 feet irtifaya kadar çıkabilen Taarruzi Akıncı sistemi, 24 saat havada kalabiliyor ve faydalı yük taşıma kapasitesi 1.350 kilograma kadar ulaşıyor. Bu özellikleriyle savaş uçaklarımızın yaptığı bir kısım görevleri icra edebiliyor.

Taşıdığı elektronik destek podu, uydu haberleşme sistemleri, hava-hava radarları, engel tespit radarı, sentetik açıklıklı radar gibi çok daha gelişmiş faydalı yüklerle görev yapabilecek.

SAVAŞ UÇAKLARININ YÜKÜNÜ AZALTACAK

Akıncı’nın taşıdığı elektronik sistemler milli olarak geliştirilen ve geliştirilecek sistemler olacak.  Akıncı, bu sistemleri bir arada taşıyabilen, havadan taarruz gücüne sahip ve hızlı şekilde hedefe angaje olabilen bir sistem. Adeta savaş uçaklarımızın yükünü azaltacak, onların görevlerini, havadan bombardımanı da icra edebilecek.

Ülkemizde milli olarak geliştirilen hava-hava füzeleriyle donatabileceğimiz Akıncı İHA, hava-hava görevlerinde de kullanılabilecek. Akıncı, kendi sınıfında 3 sene içinde dünyanın en ileri teknolojik sistemi haline gelecek.

YORUMLAR 9
  • Ayder 5 yıl önce Şikayet Et
    Aman Yunanlı sipiker duymasın avazı çıktığı kadar bağırarak ortalığı yıkıyor . Türkler şunu yapıyor bunu yapıyor diye,kendini yırta yırta bağırıyor
    Cevapla
  • İstikbal Gök 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha iyilerini bekliyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu tur haberleri daha cok duyariz insallah
    Cevapla
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Hava-hava füzelerine ve EASA tadarina daha cok var!!!!
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Yakında hazır olacak.
    Cevapla
  • Ramo 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir adım sonrası insansız savaş uçağıdır. Allah(cc) mavaffak etsin, Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Amiiinnn.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle