Vatandaşın cebini yakıyor! Zamlar enflasyonu geçti

Özel okullara yapılan zamlar enflasyonla topyekün mücadele kampanyalarına rağmen yüzde 33 seviyelerine ulaştı. Yıllık enflasyonun yüzde 20,30 olduğu Türkiye'de özel okullara yapılan zamlar tartışmaların odağında. Türkiye genelinde her bütçeye göre özel okul bulunmakla birlikte bazı okulların senelik fiyatları neredeyse bir ev alınabilinecek yüksekliğe ulaştı.

Vatandaşın cebini yakıyor! Zamlar enflasyonu geçti
Vatandaşın cebini yakıyor! Zamlar enflasyonu geçti
GİRİŞ 25.01.2019 13:01 GÜNCELLEME 25.01.2019 13:04

Özel okullara yapılan zamlar yeni yılla birlikte yine gündemin en önemli başlıklarında biri oldu. Binlerce ailenin cebini yakan özel okul ücretlerine yapılan zamlar enflasyonla topyekün mücadele kampanyalarına rağmen yüzde 33 seviyelerine ulaştı. Yıllık enflasyonun yüzde 20,30 olduğu Türkiye'de özel okullara yapılan zamlar tartışmaların odağında.

 

 

Zengin okusun fakir sürünsün

Bazı özel okul fiyatları yeni yılla birlikte senelik 50 bin liraya kadar ulaşınca tartışmalarda alevlendi. 'Zengin okusun fakir sürünsün' söylemiyle sıklıkla karşılaşılmaya başlandı. Türkiye genelinde her bütçeye göre özel okul bulunmakla birlikte bazı okulların senelik fiyatları neredeyse bir ev alınabilinecek yüksekliğe ulaştı.

 

 

Meclis gündeminde

Özel okullara yapılan zamlar ve ücretlerin yanında yemek ücretleri de Meclis'in gündemine geldi. 23 Ocak'ta, "Özel okul ücretlerine uygulanan zam kısıtlamaları yemek ücretlerine yansıtılmaktadır" diyen CHP'li Levent Gök, bu konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Özel öğretim teşvikleri

Özel okullarında yeterli kadar rekabet olmaması ücretlerdeki değişimi etkiyen temel faktörlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye'de yüzde 5 seviyesindeki özel öğrenim okullarının artırılmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, özel okul teşviklerinin önümüzdeki yıl artırılacağını ve teşviklerin kademeli olarak kaldırılacağını açıkladı. Selçuk, "Eğtim ve öğretim kademesine göre yıllık 3 bin 290 TL ile 4 bin 610 TL arasında değişen eğitim ve öğretim desteği ödenecek." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK