'Rusya ve Türkiye bize yardım teklifinde bulundu'

Sudan Petrol Bakanı Azhari Abdalla, hükümetin bir ay süren protestolara yol açan mali krizden kurtulmaya çalıştığını söyleyerek Rusya ve Türkiye'nin Sudan’a ekonomik yardım teklifinde bulunduğunu açıkladı.

'Rusya ve Türkiye bize yardım teklifinde bulundu'
'Rusya ve Türkiye bize yardım teklifinde bulundu'
GİRİŞ 24.01.2019 10:06 GÜNCELLEME 24.01.2019 10:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sudan Petrol Bakanı Azhari Abdalla, Çarşamba günü başkent Hartum'da verdiği demeçte, "Birçok dost ülke, özellikle Türkiye ve Rusya başta olmak üzere bize yardım etmek istediklerini belirtti. Finansman ve petrol dahil olmak üzere ihtiyaç duyduğumuz her türlü desteği sağlama sözü verdiler" dedi.

 

 

ABD ve BAE'den yardım aldıklarını da söyleyen Abdalla, Körfez ülkesinin Sudan'a 300 milyon dolarlık finansman ve 1.12 milyon ton yakıt sağladığını söyledi.

Sudanlı Bakan, Çinli şirketlerle olan borcunu Ocak ayı sonuna kadar yeniden planlamak için bir anlaşmaya varmayı beklediğini de belirtti.
 
Paris merkezli Sudan Tribune, Eylül ayında yaptığı açıklamada, Sudan’ın Çin’den 2016’dan önce sağladığı tüm devlet borçlarını kapattığını bildirdi.

 

 

YORUMLAR 2
  • Halk 5 yıl önce Şikayet Et
    Sudan'ı karıştıran dış güçler Birleşik Arap (Yahudi) Emirlikleri, Suudi Arabistan ve bu ülkelerin ağabeyleri olan İsrail ile yine bu ülkelerin babaları olan ABD'dir.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Çin den uzak durun. Çin Çin değil, Yahudi sermayedir! Türkiyeden şaşmayın.
    Cevapla