Manyas Gölü'nde İsrail sazanı bolluğu

Balıkesir'in Manyas ilçesi sınırlarında bulunan Manyas Gölü'nde İsrail sazanı bolluğu yaşanıyor. İsrail sazanı, balıkçılar için gelir kapısı oldu.

Manyas Gölü'nde İsrail sazanı bolluğu
Manyas Gölü'nde İsrail sazanı bolluğu
GİRİŞ 23.01.2019 17:01 GÜNCELLEME 23.01.2019 17:26
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 300 balıkçının avlandığı Manyas Gölü'nde İsrail sazanı bolluğu görülüyor.

 

 

Tutulan balıkların Irak ve Suriye'ye ihraç edildiği öğrenildi. İstilacı olarak bilinen ve sazan, turna, yayın gibi türlerin yumurta ve yavruları için büyük tehdit oluşturan İsrail sazanının diğer yerli türlere oranla üç kat daha fazla yumurta bıraktığı belirtildi.

Balıkçı Mehmet Çapraz, "35 yıldan beri balıkçıyım. Manyas Gölü'nde çalışıyorum. Önceden sazan tutuyorduk, şimdi İsrail sazanı tutuyoruz. İşlerimiz iyi. Allah bereket versin. Balıklar biraz ufak ama çok bol" dedi.
 

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Hakkı 5 yıl önce Şikayet Et
    Görüntüsü güzel ama , bu balıgın sırt ve gögüs kafesinde kılçıktan zırh var , istilacı aşırı ürüyor,sivrisinekle mücadele amaçlı ülkemize sokulmuş bir tür, bir yiyen (yemeye çalışan) bir daha yanaşmaz ve o gölde artık aynalı-kara sazan-yayın türlerini unutun... Ayrıca bu balığın avı 365 gün serbest ve canlı taşınması da yasak diye hatırlıyorum.. Uygun fiyattan verin ortadogu hariç kimse almaz bu balığı... Bu konu maalesef Manyas gölüde verimli balık avcılığı açısından bitmiştir demek...
    Cevapla
  • yerli sazan 5 yıl önce Şikayet Et
    bütün gölleri filtre edip bu balıkları itlaf etmek gerekir yoksa tüm çeşitliliği yok edecekler adı bile iğrenç
    Cevapla
  • Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Beş para etmez bir balık. Afyon yöresindeki göllerde bütün ticari değeri olan balık türlerinin yumurtalarını daha dişiden çıkar çıkmaz yiyerek neslini kuruttu. Yakında bundan başka balık kalmayacak. Üç ayda bir yumurtlayan ve diğer sazan türleriylede çiftleşerek onlarında neslini bozan bol kılçıklı yenmesi çok zor bir balık.
    Cevapla
  • ATILLA TURK 5 yıl önce Şikayet Et
    hükümetin elini atacak bir seyi var türkiyede nekadar göl varsa bütün valilillere bir emir verip gödeki balik cesitlerini orjinalligini uyum saglayanlar o suya uyugun olup olmadiklari aratirilip ona göre balik salimi <yapilmali göllerimize vede bütün göllerde av kotasi uygulanmali dir olta balikciligi icinde devletten yada o sehirdeki valiklikten izin belgesi almalidir vede olta balikcisinada bir kota uygulanmalidir yoksa hoyratlik 5 sene sonrasi göllerdeki baliklar kurudugundada göldeki doga dengesi bozulur
    Cevapla
  • sereflikochisarli 5 yıl önce Şikayet Et
    devlet derhal bir el atmasi lazim.. bu tur balik baska yerde yok.. ve kalan butun baliklari yok ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle