Ördüğü atkıyı 7 bin 500 Euro'ya sattı

Almanya'da işe her gün trenle giden bir kadının, trenin gecikme sürelerini üzerine işlediği atkı eBay'de 7 bin 550 Euro'ya alıcı buldu. Seferlerin gecikmelerini örgüyle rapor eden kadın, farkında olmadan veri gazeteciliğine 'geleneksel' bir örnek eklemiş oldu.

Ördüğü atkıyı 7 bin 500 Euro'ya sattı
Ördüğü atkıyı 7 bin 500 Euro'ya sattı
GİRİŞ 23.01.2019 15:41 GÜNCELLEME 23.01.2019 15:44

Ocak ayı başında gazeteci Sara Weber sosyal medyada annesi tarafından örülen bir atkının fotoğrafını paylaşarak hikayesini anlattı. Sara Weber'in annesi Claudia Weber, geçen sene Münih ile Moosburg arasında gidip geldiği tren seferlerindeki gecikme sürelerini not aldı. 55 yaşındaki kadın daha sonra kendince bir hesap yaparak bu süreleri atkının üzerine işledi.

 

 

5 dakikadan az olan gecikmeler için gri rengi kullanan anne Weber, 5 ila 30 dakikalık gecikmeler için pembe, hem gidiş hem de gelişte yaşanan gecikmeler için de kırmızı renkli iplik kullandı.

Bir buçuk metre uzunluğundaki atkıyı satın alan gizemli müşterinin daha sonra Alman demir yolları şirketi Deutsche Bahn olduğu anlaşıldı.

 

 

Atkının satışından elde edilen tüm gelir Almanya'da trenle yolculuk yapan ve ihtiyaç sahibi olan kişilere yardım eden Bahnhofsmission Vakfı'na bağışlandı.