2019 sözleşmeli er ve erbaş maaşları ne kadar?

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan, yurdumuzu içeride ve dışarıda en iyi şekilde koruyan sözleşmeli er ve erbaş maaşları her dönem merak edilmektedir. Peki 2019 sözleşmeli er ve erbaş maaşları kaç TL?

2019 sözleşmeli er ve erbaş maaşları ne kadar?
2019 sözleşmeli er ve erbaş maaşları ne kadar?
GİRİŞ 14.05.2019 10:22 GÜNCELLEME 14.05.2019 10:22
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Ülkemizin bekası ve güvenliği için içeride dışarıda, doğuda batıda, her türlü hava koşullarında görev yapan sözleşmeli er ve erbaşlar belli bir ücret karşılığında istihdam edilmektedir. Sözleşmeli er/erbaşlar, düzenli orduya geçiş sürecinde her dönem yoğun başvuru yapılan belli başlı meslek grupları arasında yer almaktadır. Bu yüzden zorluğu kadar aldıkları maaşlarda merak edilmektedir. Peki 2019 yılı itibari ile sözleşmeli er - erbaş maaşları kaç TL? İşte yeni zamlı maaşlar...

 

SÖZLEŞMELİ ER - ERBAŞ NEDİR?

Sözleşmeli er veya erbaş olarak görev yapacak kişiler, 6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu esaslarına göre görevlerini yapmaktadır. Yukarıda belirttiğimiz şartları ve aşamaları geçenler göreve başlayabilirler. İlk olarak sözleşmeli er ve erbaş adayları kabul edildikleri takdirde ön sözleşme ile beraber askeri eğitime alınırlar. Bu eğitimleri başarı ile tamamlayan kişilere 3 ile 4 yıl arasında sözleşme yapılır. Sözleşme süresi bitmeden sözleşmeli er ve erbaşlar tek taraflı olarak bu sözleşmeleri fesh edemezler.

Sözleşmeli er rütbesi ile en az 2 yılı tamamlayan olan kişiler, eğer şartları sağlıyorsa ve kadrolar uygunsa sözleşmeli onbaşılığa, burada en az 2 yılını tamamlayıp şartları sağlayanlar çavuşluğa terfi eder.

Aynı zamanda sözleşmeli er ve erbaşlar 3 yıl görev yaptıktan sonra gerekli şartları sağlıyorsa ve kadrolar uygunsa uzman erbaş veya astsubaylığa geçiş yapabilirler. Aynı zamanda bu görevde en az 7 yıllık görev süresini tamamlayan kişiler, nitelik belgeleri de uygunsa kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadrolara Milli Savunma Bakanlığı’nın belirleyeceği usul ve şartlar çerçevesinde atanabilirler.

2019 sözleşmeli er/erbaş maaşları

2019 SÖZLEŞMELİ ER-ERBAŞ MAAŞLARI KAÇ TL?

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bağlı olduğu MSB bünyesinde görev alan sözleşmeli er erbaşların 2019 maaşları belli oldu. Buna göre; batı illerinde görev yapanlar 3,750 TL civarında, doğuda görev yapanlar ise 4,000 TL - 4,500 TL arasında ücret almaktadırlar. Bu tutarlara eş-çocuk yardımı, operasyon görevleri gibi ekstra ücretler eklenmemiş olup, ham maaşlardır.

 

SÖZLEŞMELİ ER-ERBAŞLARIN HAKLARI

Sözleşmeli er erbaşların yemek - yatak gibi ihtiyaçları devlet tarafından ücretsiz karşılanır. Yükümlü er ve erbaşlarla benzerlik gösterse de sözleşmeli er erbaşlar görevleri karşılığında maaş alırlar. Sözleşmeli erlerin normal çalışanlar gibi yıllık izinleri ve mazeret izinleri vardır.Sözleşmeli erlerin 30 günü yıllık izin 15 günde mazeret izni vardır. Toplamda 45 gün izni vardır. Ekstra yakınlarının vefatları durumunda 10 günlük mazeret izni vardır. Sözleşmeli er erbaşların hafta içi mesai bitiminde evlerine gitme hakları yoktur. Hafta sonları izin kullanma haklarına sahiptir.

YORUMLAR 18
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    3 yıl sonunda sözleşmeyi pes edikden sonra herengıbır tanzimat veriyolarmı
    Cevapla
  • sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    bu sözleşmeli erlerin mesai bitiminde evine gidememesi kötü degiştirmezlermi sizce?
    Cevapla
  • dafsfd 4 yıl önce Şikayet Et
    Değişse zaten Uzman erbaşlıktan farkı olmaz. :)
    Cevapla
  • bilmem kim? 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha fazla gerekiyor hem ailenden uzaksın sevdiklerinden uzaksın hemde vatan için çarpışıyorsun hemde zorlu şartlar altındayız.
    Cevapla
  • Bahtiyar GÜNEŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya Bilader Uzman ERBAŞ veya Uzman Er Yalan Ya Uzman Çavuş Olucaksın Yada Uzman Onbaşı veya jandarma uzman onbaşı yada jandarma uzman çavuş olucaksın
    Cevapla
  • no name 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani bir mesleğim yok en azından bunu yapim diyosun , hem de çok az diyosun. Yapmak zorunda değilsin şartları sen kabul ediyorsun ? ya da etmiyorsun senin problemin bence.
    Cevapla
  • bilinmeyen 4 yıl önce Şikayet Et
    bu işi yapanlar para için deil vatan sevgisi için yapıyor zaten
    Cevapla
  • yüksekova 5 yıl önce Şikayet Et
    4 yıldır doğuda görev yapıyorum sözleşmeli olarak batıya gitmek istiyorum lakin eşimle kalamıyorum. sürekli kışla içinde olabiliyorsun 8/5 olsa yada sadece nöbetlerde kışlada kalsak daha iiyi olur aile kurmak istiyenler var sırf bu yüzden mesleği bırakanlar oluyor
    Cevapla
  • muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    uzmanmıısnz
    Cevapla
  • Esma 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar maaş alıyorsun
    Cevapla
  • salih akın 5 yıl önce Şikayet Et
    sözleşmelier baş vuruyapmak itiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle