Memur-Sen Başkanı: Türkiye’ye yakışmıyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Konfederasyona bağlı Enerji Bir-Sen’in 6. Olağan Genel Kurulu’nda sözleşmeli istihdamı eleştirdi.

Memur-Sen Başkanı: Türkiye’ye yakışmıyor
Memur-Sen Başkanı: Türkiye’ye yakışmıyor
GİRİŞ 22.01.2019 09:14 GÜNCELLEME 22.01.2019 09:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yalçın, sözleşmeli istihdam türünün sona ermesi gerektiğini söyledi. Konuşmasında sözleşmeli memurların sıkıntılarına da değinen Yalçın, bu konuda pek çok mağduriyetin yaşandığına dikkat çekerek “Sözleşmeli personel istihdamı Yeni Türkiye’ye yakışmıyor. Sözleşmeli personellerin ailesi ve çocuklarından ayrı kalma dramı da Yeni Türkiye’ye yakışmıyor. ‘İşin mi eşi mi?’ diye arada bırakmak bu Türkiye’nin sorusu olmamalı” ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli personellerin aynı işi yapan kadrolulardan daha düşük maaş almasının ve daha yüksek sosyal güvenlik primi ödemek zorunda kalmasının da Türkiye’ye yakışmadığının altını çizen Yalçın, “Sözleşmeli personel statüsü kaldırılarak bütün kamu görevlilerinin kadrolu olması sağlanmalı, anne- babalar çocuklarının ve eşlerinin yanına yollanmalıdır” dedi.

Konuyla ilgili geniş katılımlı bir şuranın gerçekleştirileceğini ifade eden Yalçın, 22-23 Şubat tarihleri arasında Memur-Sen’e bağlı 11 sendika tarafından çalıştay Konfederasyon tarafından ise “Kamuda Sözleşmeliliğe Son Şurası”nın gerçekleştirileceğini duyurdu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 6
  • ADELEt 5 yıl önce Şikayet Et
    TÜM SÖZLEŞMELERİN KADROYLA AYNI SITATÜYE OLMASI GEREKMektedir
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok komiksin ali Yalçın çoooook Şimdi mi aklına geldi inşaallah bu sefer devletimiz vatandaşını mağdur halde bırakmaz
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    sanki hükümetle pazarlık yapan sin değilmişsin gibi hareket ediyorsunuz. milleti artık kandırmayın. bunlar timsah göz yaşları.
    Cevapla
  • emin 5 yıl önce Şikayet Et
    Destekleriniz sözde kalmasın
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın başkanım nerede adalet var söylesene ek gösterge adaletli mi imama var memura ne den yok kamuda huzursuzluk var adaletsizlik var kayırma var liyakatsizlik var.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle