Erdoğan sert sözlerle uyardı: Hesabını sorarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan market ve mağazalardaki fahiş fiyatların, ekonominin iyi yöndeki sinyallerine rağmen düşüş göstermemesine tepii gösterdi herkesi vicdana, insafa ve ahlaka davet ettiğini belirtti.

GİRİŞ 21.01.2019 15:09 GÜNCELLEME 22.01.2019 09:49
Bu Habere 336 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda düzenlenen Ekonomi Şurası'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Rakamlar ortada, ama bakıyorsunuz fiyatlarda değişim yok, hala vatandaşımı nasıl soyacaklarının peşindeler. Birilerinin 'piyasanın şartları' kılıfı ile fırsatçılığa yönelmesi gerçekten çok üzüntü vericidir. Böyle dönemler karı artırma değil, belki biraz kısma dönemidir. Bu marketlerde halkımızı sömürenlerden hesabını sorarız." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

 

Bu çatı altında bir araya geldiğimiz kardeşlerimiz piyasa dediğimiz mekanizmanın canlı temsilcileridir. Geçtiğimiz 16 yılda ülkemizi 3,5 kat sizlerle büyüttük. İşadamlarımızı, yatırımcılarımızı dış dünyaya sizlerle birlikte açtık. İş yapılmasının önündeki engelleri sizlerle birlikte kaldırdık.

Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sizlerle birlikte yükselteceğiz. 

Yeni nesillere 2023 ve 2071 vizyonumuzu sizlerle birlikte emanet edeceğiz. Ticarette de, siyasette de başarının sırrı inanç ve mücadele.

Döviz kurunda başlayan ve ekonomiyi tehdit eden sıkıntıların aşılması için gereken tedbirleri sizlerle birlikte uygulamaya koyduk. Türkiye'nin en büyük sorunu dışarısı değil kendi içindeki kıfayetsizlerdir.

Biz ülke ve millet olarak çok güçlü bir müktesebata sahibiz. Bu konuda çok önemli çalışmalar yapmış bilim insanlarımız bulunuyor.  2019'u Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı ilan ettik. Osmanlı iktisadi sistemini en adil, en verimli şekilde kurmuştu. Pek çok alanda Avrupa'nın önündeydi.

MARKETLERDE FİYATLAR DÜŞMÜYOR

Ülkemizin geçtiğimiz yıl yaşadığı ekonomik dalgalanmada bazı kesimler iyi imtihan vermedi.

Mal ve hizmet fiyatlarındaki akıl ve ahlak dışı artışların üzerinde hep birlikte düşünmeliyiz.

Devlet bu süreçte reel sektörün ve milletimizin üzerindeki yükleri azaltmak için elinden geleni yaptı. 

Devlet, teşviklerle, yapılandırmalarla, muafiyetlerle elinden geleni fazlasıyla yapmıştır. Buna karşılık birilerinin fırsatçılığa yönelmesi çok üzmüştür.

HESABINI SORARIZ

Son dönemde yaşanan hadiseler karşısında kendimizi sorguya çekmek zorundayız.

Faiz oranları düşmüş, enflasyon belli oranda düşmüş buna rağmen bakıyorsunuz marketlerde fiyatlar hala yüksek. Bunun ahlaki temeli olabilir mi?

Rakamlar ortada, ama bakıyorsunuz fiyatlarda değişim yok, hala vatandaşımı nasıl soyacaklarının peşindeler.

Birilerinin 'piyasanın şartları' kılıfı ile fırsatçılığa yönelmesi gerçekten çok üzüntü vericidir.

Böyle dönemler karı artırma değil, belki biraz kısma dönemidir.

Bu marketlerde benim halkımı sömürme mücadelesini devam ettirenler varsa bunun hesabını sorma görevi de bizimdir ve hesabını sorarız. Bunlar krizi fırsata çevirme sözünü yanlış anlamışlar.

Rusya ile kriz yaşadığımızda ihracatçımız yeni pazarlara yöneldi, böylece ihracatımız hep arttı.

YORUMLAR 336
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    pazarda 1 demet roka 2 tl aldım baktım demet de sadece 3 adet var insan olan utanır Allah kazandığınızı zehir eder kıvırcık 6 tl bibere 20 tl fiyat koymuş bu sadece semt pazarında olanlar adamlar vergi vermiyor verse de az verip kaçırıyor helal etmiyorum benim gibi eminim ki herkes aynı fikirdedir
    Cevapla
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün millet olarak hükümetimizi ve milletimizi kasıtlı olarak zorda bırakmak isteyen fırsatçılarla terörle mücadele ettiğimiz gibi acımadan sonuna kadar mücadele etmeliyiz.
    Cevapla
  • 1453 5 yıl önce Şikayet Et
    Istihbaratimiz burda calisanlari arastirsin. Ulkemize faydali olabilecek fikirleri yayinlamiyolar. Kime hizmet ediyolar. Vatanimiza ihanet eden dusmanlara dolayli yoldan hizmet eden herkez cezasini cekmeli.
    Cevapla
  • Özdemir 5 yıl önce Şikayet Et
    Hal yasası,hal yasası, hal yasası nerde kaldı
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Cezalarını hükümet olarak verin bir bakalım, stoçuya ,fırsatçilara, bakalım bir daha aynı şeyleri tekrar yapiyorlarmi? nerde denetim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle