Merkez Bankası'ndan önemli açıklama!

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada "İlgili mevzuat çerçevesinde 33,7 milyar TL'lik kâr payı avansının hissedarlara dağıtımına başlanmıştır" denildi

Merkez Bankası'ndan önemli açıklama!
Merkez Bankası'ndan önemli açıklama!
GİRİŞ 18.01.2019 16:48 GÜNCELLEME 18.01.2019 17:11
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası, bugün yapılan genel kurulda alınan karar çerçevesinde, 33.7 milyar TLnin hissedarlara dağıtımına başlandığını açıkladı.

Merkez Bankası'ndan yapılan "Olağanüstü Genel Kurul Toplantısına İlişkin Basın Duyurusu"nda şöyle denildi:

 

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Olağanüstü Genel Kurul toplantısı 18 Ocak 2019 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilmiştir. Banka Genel Kurulunun her yıl hesap döneminin sonundan itibaren üç ay içinde toplanması yönünde Esas Mukavele değişikliği yapılmıştır. Ayrıca, kâr payı avansı ödenmesine karar verilmiş ve ilgili mevzuat çerçevesinde 33.7 milyar TLnin hissedarlara dağıtımına başlanmıştır." 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • Wan Minit... 5 yıl önce Şikayet Et
    büyük kar elde etmiş faizi düşürmediğinde bir sebep varmış demekki kendi karı düşecek. o banka bu devlet ve vatandaşın çıkarı için vardır kar macı gütmemesi lazım.
    Cevapla
  • adnan 5 yıl önce Şikayet Et
    bankalar kar ediyor anlamı halk zarar ediyor
    Cevapla
  • adem 5 yıl önce Şikayet Et
    bu dağıtılan asıl kar değil sadece avansı ve yaklaşık %6 lık kısım son kalan yahudi şahışların hisseleri bunlarıda bilgi edinmeden isteyin size vermiyorlar, hazine ve bankalar kısmı biliniyor, ve bu durum 2002 öncesi çok daha vahim durumdaydı ortaklıkta hazine payı 2002 de yükseltildi ülkem büyük sömürü altında uyanın millet
    Cevapla
  • ReisEmir 5 yıl önce Şikayet Et
    33,7 milyar neyin karı, bu banka ne iş yaptı da bu kadar kar etti. Türkiye’nin bütün bankalarının toplam karı ancak bu kadardır. Bu bankaya devlet dışında kimler ortak bilmek hakkımız. Bu milyarlık pastayı kimler paylaşacak vatandaş olarak bizler de bilmeliyiz.
    Cevapla
  • MEHMET 5 yıl önce Şikayet Et
    rothschild ailesi olmasın o hissedarlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle