Yüz binlerce kişiye müjde! Bin lira oldu

Yaşlılık aylığını 1000 liraya çıkaran düzenleme Meclis’te. 65 yaş aylığına ilişkin düzenleme kabul edildi. Halihazırda 543 lira aylık alan 650 bin kişinin eline geçecek para miktarı yüzde 84 oranında arttı.

Yüz binlerce kişiye müjde! Bin lira oldu
Yüz binlerce kişiye müjde! Bin lira oldu
GİRİŞ 16.01.2019 07:12 GÜNCELLEME 16.01.2019 09:13
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Yaşlılık aylığında milyonlarca kişinin beklediği düzenleme Meclis'ten geçti. 65 yaş aylığının alt sınırı 1.000 liraya çıkaran düzenlemeyi de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edildi.

 

 

İşte kabul edilen maddeler;

Er ve erbaşların genel sağlık sigortalısı sayılmayan eş ve çocukları  ile anne ve babaları, bakmakla yükümlü olunan kişi kapsamında sayılacak.

Hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan  sigortalılara ilişkin matrah, oran ve esaslar üzerinden, bankalar, sigorta  şirketleri, ticaret ve sanayi odaları ve borsaların sandık statülerine tabi  personel için verilen teşvik uygulaması kaldırılacak.

 

 

Malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ile her ay  itibarıyla yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ek ödeme dahil bin  liradan az olamayacak.

Ölüm sigortasından yapılan ödemeler toplamı ise bu tutarın hak  sahiplerinin hisseleri oranı esas alınarak tespit olunacak tutarından az  olamayacak. Bu düzenleme kapsamında hesaplanan aylıklar, belirlenen tutardan  düşükse aradaki fark Hazineden tahsil edilecek. Uluslararası sosyal güvenlik  sözleşmeleri gereğince bağlanan kısmi aylıklar için bu hüküm uygulanmayacak.

Teklifin 43. maddesinin kabul edilmesinin ardından verilen aradan  sonra komisyonun yerinde olmaması üzerine TBMM Başkanvekili Mithat Sancar,  birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

YORUMLAR 40
  • rsl 5 yıl önce Şikayet Et
    699 tl alıyorum hani bu ay 1000 tl olacakti bu mudur yaa yaziklar olsun yalancikar
    Cevapla
  • Levent 5 yıl önce Şikayet Et
    biz 25 yıl çalıştık vergisini .sigorta primini ödedik emekli olamadık .kimleri ne vergi ödedi ne prim maaş olarak 1000 TL bağlanıyor.fakir maaşı olarak .sosyal devlet tamam ama asgari ücrettende ödenmiş olsa bu gün emekli olana 1200 TL maaş veriliyor.hiç olmassa 2000 Tl olmalı ..
    Cevapla
  • said 5 yıl önce Şikayet Et
    beli bükülmüş yaşlılarımızı rahat ettirin, aksi bela ve musibet sel gibi üzerimize yağar allah muhafaza.
    Cevapla
  • *** 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH AŞKINA İŞSİZLİK MAAŞINI HAK ETMEK İÇİN PRİM SAYISI VE SON 4 AY GİBİ KRİTERLER OLMASIN. MAĞDUR BiRÇOĞUMUZ. son 3 yılda 600 gün prim, son 4 ay kesintisiz çalışma hakkı kaldırılsın, nedir bu ya !!!!!! İŞSİZLİK MAAŞI İÇİN SAÇMALIK !!!!!
    Cevapla
  • İşçi 5 yıl önce Şikayet Et
    28 sene çalış 10 bin gün prim öde 1350 TL maaş al hiç prim ödeme 1000 TL maaş ne güzel dünya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle