Bakan Albayrak açıkladı: Hedefi tutturduk

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bütçe açığına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Albayrak açıkladı: Hedefi tutturduk
Bakan Albayrak açıkladı: Hedefi tutturduk
GİRİŞ 15.01.2019 11:10 GÜNCELLEME 15.01.2019 11:33
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Yeni Ekonomik Program’da yıl sonu bütçe açığını 72,1 milyar lira olarak öngörmüştük. Bütçe açığı gerçekleşmesi, hedefimiz ile uyumlu olarak 72,6 milyar lira olmuştur. YEP’te yüzde 1,9 olarak belirlediğimiz bütçe açığının milli gelire oranı hedefini böylece tutturmuş olduk" dedi.

 

Berat Balbayrak, Twitter hesabından geride bıraktığımız ekonomik verilerini açıkladı.

"BÜTÇE AÇIĞI HEDEFİMİZ TUTTU"

Hazine ve Maliye Bakanı şunları belirtti: "Yeni Ekonomik Program’da yıl sonu bütçe açığını 72.1 milyar lira olarak öngörmüştük. Bütçe açığı gerçekleşmesi, hedefimiz ile uyumlu olarak 72.6 milyar lira olmuştur. YEP’te yüzde 1,9 olarak belirlediğimiz, bütçe açığının milli gelire oranı hedefini böylece tutturmuş olduk.

ARALIK AYINDA BÜTÇE GELİRİMİZ ARTTI

Aralık ayında bütçe açığı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15,1 oranında azalış göstererek 18.1 milyar TL olarak gerçekleşti. Aralık ayında bütçe gelirleri yüzde 19,9 oranında artış göstererek, 55.9 milyar TL'den 67.0 milyar TL tutarına ulaştı.

"VERGİ GELİRLERİ 15,8 ARTTI"

Ocak-Aralık dönemi bütçe gelirleri yüzde 20,2 oranında arttı ve 757.8 milyar TL tutarına ulaştı. Vergi gelirleri ise yüzde 15,8 oranında artış göstererek 621.3 milyar TL tutarına çıktı. Ocak-Aralık dönemi bütçe giderleri ise yüzde 22,4 oranında artarak 830.5 milyar TL oldu.

MALİ DİSİPLİNDEN TAVİZ VERMEDİK

Güçlü kamu mali yapımız ve sağladığımız mali disiplin, Türkiye’nin en önemli çıpalarından birisidir. 16 yıldır mali disiplini kararlılıkla sürdürüyoruz. Geçirdiğimiz zor döneme rağmen mali disiplinden asla taviz vermedik. YEP ile uyumlu bütçe performansı ile 2018'i tamamladık.

Önümüzdeki dönemde de bütçe disiplininden sapmayacağız. Güçlü maliye politikası, para politikasıyla eşgüdümlü olarak, enflasyonla mücadele başta olmak üzere tüm dengelenme dönemi hedeflerinin en önemli destekçisi olacaktır."

YORUMLAR 12
  • fukara 5 yıl önce Şikayet Et
    şu vergileri bi düşürsenizde rahat bir nefes alsak sesimizi duyursak bile aç tokun halinden anlarmı...
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Kısıtlanan kredi vadeleri milleti mahvetti. ödeyecek olan isterse 60 ayda öder, bu kistlamayi kaldırın artık
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz bişey tutturamadık Sayın Bakanım .
    Cevapla
  • pusula 5 yıl önce Şikayet Et
    bütçe beklenenden fazla açık verince ek vergiler çıkarıyorsunuz, bizde ödüyoruz. yani biz tutturduk sizin hiç bir şey yaptığınız yok.
    Cevapla
  • Saçma 5 yıl önce Şikayet Et
    Çarşı pazarda biz hedef tutturamıyoruz o nolcak sn bakan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle