Suya indirim! Peş peşe haberler geldi...

Türkiye'nin büyük kentlerinden su fiyatına indirim haberleri peş peşe geldi. Daha önce İstanbul'da suya indirim yapılmıştı, dün de Ankara ve Gaziantep'den indirim haberleri geldi. İşte suya indirim yapan kentler...

Suya indirim! Peş peşe haberler geldi...
Suya indirim! Peş peşe haberler geldi...
GİRİŞ 15.01.2019 09:20 GÜNCELLEME 15.01.2019 09:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, tüm  abonelerin su ücretlerinde 21 Ocak'tan itibaren yüzde 30 indirim yapılması  kararlaştırıldı.  Belediye Meclisinin ocak ayı olağan toplantısında, Ankara Büyükşehir  Belediye Başkanı Mustafa Tuna imzasıyla verilen ve su ücretlerinde indirime  gidilmesini öngören teklifi ele alındı. Tüm konut ve iş yeri su abonelerinin faturalarında yüzde 30'luk  indirim sağlayacak teklif, oy çokluğuyla kabul edildi. Yeni tarife 21 Ocak'tan  itibaren yürürlüğe girecek.
"Gerede suyunun yakın zamanda Ankara'da musluklardan akacak olması" ve  "Kesikköprü'den su alınmayacağı için enerji maliyetinin düşecek olması" kararın  gerekçeleri olarak sunuldu. Toplantıda, son dönemlerde artan yağışlarla  barajlardaki su rezervlerinin de yükseldiği belirtildi. Öte yandan, su faturalarının TEFE veya ÜFE artış oranına göre  ayarlanması uygulamasına da son verildi.
  
BİR İNDİRİM HABERİ DE GAZİANTEP'TEN
 
Gaziantep  Büyükşehir Belediyesi ocak ayı meclis toplantısının birinci bileşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahinin başkanlığında gerçekleştirildi. GASKİ Genel Kurulu için toplanan meclis, suda yüzde 12 oranında indirime gitme kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi, daha önce 2018 Ocak ayında yüzde 15 oranında düşürdüğü su tarifesini güncelleyerek, bir yılda toplamda yüzde 27 oranında suda indirime gitmiş oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içme suyu alanındaki ikinci en büyük yatırımı olan Düzbağ Projesi'nin 43 gün içinde tamamlanacağını aktararak, Kahramanmaraş'tan doğan Göksu Çayı'nın suyunu Gaziantep'e ulaştıracaklarını anlattı.
 
ŞAHİN: HER DÖNEMİN AKILLARDA KALAN BÜYÜK İŞLERİ VARDIR
 
Yapılan işin ne kadar büyük bir iş olduğunun farkına varılmasını isteyen Şahin, Bu meclis çok büyük bir işe imza attı, bu tam 1 milyar TLlik bir yatırım. Bir belediye yatırımının nasıl bir devlet yatırımına dönüştürüldüğüne tanıklık ettik. GASKİnin bu projesi sayesinde yılda 125 milyonluk elektrik masrafı şehrin cebinde kalacak. Bu tasarruf zamanla vatandaşa yansıyacak. Aslında bu, meclisin başarısı, meclisin becerisidir. Proje ve kaynak üretme kapasitesi olan GASKİ'nin sayesinde hükümetin yatırım programında olmamasına rağmen büyük uğraşlar ve çabaların ardından Melenden sonra en büyük su yatırımı olan Düzbağ İçme Suyu Projesini, iki yılda tamamlama noktasına getirdik. Bir yılda suda yüzde 27 indirim yapan başka bir şehir yok. Bu iş, yetişmiş beşeri sermaye istiyor. GASKİ'nin bütün teknik ekibine teşekkür ediyorum. En önemlisi bu kaynağa bütçe üretmektir. Bütçe üretme noktasında cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve ilgili bakanlıklara çok teşekkür ediyorum. Kayıp kaçak önlemeye yönelik çalışmalara, gerekli altyapı ve teknolojik yatırımlara devam edeceğiz. Her dönemin akıllarda kalan büyük işleri vardır. Düzbağ bu dönemde yapılan en önemli işlerden biridir. Tüm meclis üyelerinin bu projeye büyük katkıları oldu, hepinize teşekkür ediyorum. 15 artı 12 toplamda yüzde 27 indirim yapmış olduk, şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Bunu bu meclis başardı, birlikte başardık dedi.Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Düzbağ İÇMESUYU Projesine dönük çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.
 
İSTANBUL'DA YÜZDE 15
 
İstanbul'da suya 1 Ocak'tan geçerli olmak üzereyüzde 15 indirim yapılmıştı. Ordu'da il genelinde suya yüzde 10’luk bir indirim yapılırken, yine su fiyatında Adana yüzde 10,Mersin yüzde 10, Uşak'ta yüzde 20, Samsun'da yüzde 15 indirime gidilmişti.. 

YORUMLAR 6
  • Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüm illerde indirim yapılmalıdır.
    Cevapla
  • Veli 5 yıl önce Şikayet Et
    Mühüm olan ucuzu ucuzlatmak değil, pahalıyı ucuzlatmak. Elektriğe, akaryakıta, doğalgaza indirim gelsin...
    Cevapla
  • Ali bey 5 yıl önce Şikayet Et
    Konya dan indirim bekliyoruz
    Cevapla
  • Cefakar 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul daha bir şey görmedi göre cegiz inşallah
    Cevapla
  • konyaya 5 yıl önce Şikayet Et
    darısı konya büyükşehir belediyesi koski ye inşallah indirim haberi alırız sayın uğur altay bey den 40 liradan aşağı düşmüyor faturalar metreküp 3 liranın üstünde yazık bu çok fazla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle