Türkiye fırsat yılına girdi

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, 2019’un zor geçecek gibi göründüğünü ama seçime kadar bir rahatlama olacağını düşündüklerini belirtti. Türkiye’nin bir fırsat döneminden geçtiğini ifade eden Kaan, “Hem faizler düşecek hem de enflasyonda düşüşü göreceğiz” dedi.

Türkiye fırsat yılına girdi
Türkiye fırsat yılına girdi
GİRİŞ 14.01.2019 09:11 GÜNCELLEME 14.01.2019 09:19

2018 yılında Türkiye’nin tarihinde yaşamadığı bir saldırıya maruz kaldığını ifade eden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Faiz, enflasyon ve dövizle 3 saldırı birden gerçekleşti” dedi.

 

 

MÜSİAD Batman İl Olağan Genel Kurulu toplantısında konuşan Kaan, “2008’de kriz vardı Cumhurbaşkanımız ‘Teğet geçicek” demişti. Teğet geçti. Ama bu seferdeki saldırıya baktığınız zaman dünyadaki yeni çıkan aktörlerle birlikte 2030’a kadar sürecek olan iktisadi sistemin bir anda bozulduğunu gördük. Trump’ın çok büyük etkisi oldu. Ve hiçbir ülkede buna hazırlıklı değildi” diye konuştu.

Kaan, Türkiye’nin 2018’in ikinci yarısında enflasyonla mücadele planı dahil olmak üzere yapılmış olan çalışmalarla bu saldırıyı bertaraf ettiğini söyledi.

 

 

DENGELENME SÜRECİ

Kaan, 2019’un zor geçecek gibi göründüğünü ama seçime kadar bir rahatlama olacağını düşündüklerini belirterek, “Hem faizlerin düşeceği hem de enflasyonda düşüşü göreceğiz. Bizler bu dengelenme sürecinde yaşadığımız kriz dönemini fırsat bileceğiz” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin bir fırsat döneminden geçtiğini ifade eden Kaan, şunları söyledi: “Çin’in kuşak yol projesi gibi birçok alanda merkez olmamız bizi burada yapacağımız çalışmalarla birlikte dünyanın ekopolitiğinin içersinde en merkezi olma durumuna yükseltebilir.”

YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ

Düzenlenen Batman İl Olağan Kongresinde başkanlığa Aladdin İraz seçildi. İraz, görevi Suad Özdemir’den aldı. Toplantı öncesinde MÜSİAD Hizmetler Sektör Kurulu tarafından ‘Yerel yönetimlerin bölgesel kalkınmaya etkileri” toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Batman Valisi Şahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, eski futbolcu Tanju Çolak ve işadamları katıldı.