Emekli derneği emeklileri dolandırdı!

Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şube Başkanı ve yöneticilerinin; işbirliği yaptıkları bir esnafla, emeklilere odun-kömür satıyor gibi gösterip nakit para vererek çok yüksek oranlarda komisyon aldıkları ayrıca kömür parasını da faiziyle birlikte maaşından taksitle tahsil ettikleri ortaya çıktı. Gözaltına alınan derneğin Yüreğir Şube Başkanı ile aralarında bir kadının da bulunduğu 8 zanlı adliyeye sevk edildi. Tefecilerin, bin 500 TL verdikleri emeklinin maaşından taksitler halinde 2 bin 500 TL tahsil ettikleri öğrenildi

Emekli derneği emeklileri dolandırdı!
Emekli derneği emeklileri dolandırdı!
GİRİŞ 13.01.2019 11:06 GÜNCELLEME 13.01.2019 11:09
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, tefecilik yaparak haksız kazanç sağladıkları iddia edilen Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şube Başkanlığı ve bir odun-kömür satıcısına yönelik çalışma başlattı. Polis, çalışma kapsamında dernek yöneticilerini ve odun-kömür satıcısını takibe başladı.

 

 

EMEKLİLERİN FAİZİYLE PARASINI ALDILAR

İHA'da yer alan habere göre, polis takipte zanlıların borç batağına girmiş emeklileri tespit edip bunlara uygun fiyatlara odun-kömür satıyor gibi gösterip aldığı kömürün ya da odunun yarı parasını verdiğini, kömürün gerçek fiyatını da emeklinin maaşından faiziyle birlikte aldığını tespit etti. Takip sonucunda polis 8 Ocak günü şafak vakti operasyon için düğmeye bastı. Polis, Adana ve Ankara’da eş zamanlı olarak 10 ayrı adrese yaptığı baskında aralarında Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şube Başkanı M.K, iki yönetici arkadaşı, sekreteri ve odun-kömür firması sahibiyle birlikte 8 zanlı gözaltına alındı.

 

 

150 EMEKLİ ŞİKÂYETÇİ OLDU

Zanlıların evlerinde ve dernekte yapılan aramalarda yaklaşık 5 bin odun-kömür fişi bulunduğu ve arkasında "ben bu fişle kömür ya da odun aldım" yazdığı öğrenildi. Zanlılar, emniyette sorgulamalarında suçlamaları kabul etmezken polisin derneğe üye yaklaşık 150 emeklinin tek tek ifadesini aldığı, kimi emeklinin dernekten şikâyetçi olduğu öğrenildi. Zanlılar, emniyetteki sorgulamalarının ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra "tefecilik", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

DERNEK BAŞKANI VE FİRMA SAHİBİ TUTUKLANDI

İşlemlerinin ardından mahkemece çıkarılan şüphelilerden dernek başkanı M.K. ile firma sahibi F.G. tutuklanırken, diğer kişiler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

"MUHTAÇLIĞIMIZI KULLANDILAR"

Adını vermek istemeyen bir emekli, oğlunu evlendirmek için kredi çektiğini bu nedenle geçinecek kadar maaş alamadığını belirterek, "Bir emekli arkadaş benim bu durumumu anlatınca ’emekli derneği odun-kömür fişi veriyor. Sen de gidip odun-kömür alıyor gibi yapıyorsun sana para veriyorlar’ dedi ben de 2 yıldır derneğe gidip fiş alıp daha sonra da odun-kömür satıcısına gidip kömür ya da odun alıyor gibi yapıp parasını alıyorum. Ben 4 ayda bir kömür alıyorum. Kömürün tonunu da bin 250 liraya veriyorlar. Ben 4 ayda bir 2 ton kömür alıyorum bana kömür veriyor gibi gösteriyorlar bin 500 lira para veriyorlar. Geri kalan parayı ise dernek ve kömür satıcısı kendi arasında paylaşıyormuş. Bizim maaşımızdan da 4 ay düzenli olarak 2 ton kömür parasını faiziyle birlikte alıyorlardı. Ben bunların komisyon aldığını bilmiyordum, sonradan öğrendim. Hatta Ankara’dan bir kişi oradan emekli bulup buraya getiriyormuş. Aynı şekilde ona da kömür alıyor gibi yapıp para veriyorlarmış. Benim gibi yüzlerce emekli buradan bu şekilde para alıyordu" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • gardaş 5 yıl önce Şikayet Et
    ceza yok suç işleyenin yanına kalıyor
    Cevapla
  • turk oglu turk 5 yıl önce Şikayet Et
    kanunlar olmayan bir ulke.
    Cevapla
  • Orhan keskinsoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Benim abime de bu şekilde Bursa da dernek para vermiş.yazın rahmetli oldu.yengem hala ödüyor.Yazıktır.günahtır illa bir çok kişinin canı yanıncamı savcılık harekete geçiyor.Bunu bir ihbar olarak kabul edebilirsiniz.
    Cevapla
  • Salih Amel 5 yıl önce Şikayet Et
    Muazzam bir ülke.
    Cevapla
  • Mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    İzmirde otobüs duraklarında bu yöntemle çalışan firma reklamları dolu. Adamlar işi biliyor. Çoğu insan mecburiyetten dolayı bu kişilerden gidip para alıyor. Kaynağında çözüm gerek. Ver emekliye krediyi kurtar borçtan devlete ödesin borcunu. Bak gör nasıl hayr işlenir nasıl insanlar düzelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle