Bakanlık açıkladı! Bunu yapan 700 TL kar ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca, "Tercihini verimlilikten yana kullan hem sen kazan hem Türkiye kazansın" sloganıyla hazırlatılan kamu spotunda, alınacak birtakım önlemlerle enerjide yıllık 700 liraya kadar tasarruf sağlanabileceği belirtildi.

Bakanlık açıkladı! Bunu yapan 700 TL kar ediyor
Bakanlık açıkladı! Bunu yapan 700 TL kar ediyor
GİRİŞ 08.01.2019 06:11 GÜNCELLEME 08.01.2019 06:13
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Bakanlık, enerji tüketiminde verimlilik ve tasarruf sağlamaya ilişkin ip uçlarını, yayınladığı kamu spotuyla duyurdu.

 

 

ÇOCUKLARA ENERJİ VERİMLİLİĞİ BİLİNCİ

Çocuklarda enerji verimliliği hakkında bilinç oluşturma, yetişkinlerde ise farkındalık yaratma amacıyla diğer kamu spotlarından farklı olarak 3D animasyonlar da kullanıldı.

BİNA YALITIM VE AYDINLATMA

Söz konusu spotta, bina yalıtımı, aydınlatma ve tüm ev aletlerinde verimli ekipman dönüşümüyle faturalarda bir yılda yüzde 28'e kadar tasarruf sağlanabileceği vurgulandı.

 

 

PRİZDEN ÇIKARTMAYI UNUTMAYIN

Kullanılmayan elektronik eşyaların prizden çıkarılması gerektiği belirtilen kamu spotunda, ortam sıcaklığını 21 dereceye düşürmek ve fazladan yanan ışıkları söndürmek gibi önlemlerle yılda 700 liraya yakın tasarruf edilebileceği belirtildi.

Sloganı, "Tercihini verimlilikten yana kullan hem sen kazan hem Türkiye kazansın" olan spot hafta boyunca ülkede enerji verimliliğine dikkati çekecek.

YORUMLAR 13
  • Yıldırım 5 yıl önce Şikayet Et
    Kamudaki israfin haddi hesabı yok sadece enerji değil. Özel sektörün de aşağı kalır yanı yok.
    Cevapla
  • hsncvn 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalıtım malzemelerindeki %18 KDV'yi kaldırın. Eski elektrikli alete değer belirleyip geri dönüşüm sağlayın da bak nasıl enerji tasarrufu sağlanıyor.
    Cevapla
  • Alı deniz 5 yıl önce Şikayet Et
    Haber güzel ama ben kendi memleketimde araştırma yaptım güneşin %76 derece olduğunu ispat edip enerji bakanlığına başvuru yaptım verilen sonuç kota var
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Birde kamudaki aydınlatmalara el atılsa bir odada bir koridorda fazlasıyla gereksiz lamba var.
    Cevapla
  • ayse 5 yıl önce Şikayet Et
    kurum binalarının bütün akşam ve gece yanan aksesuar amaçlı aydınlatmaları, AVM ve yine diğer binalardaki aksesuar amaçlı aydınlatmalar. Hem tasarruf diyoruz hem de bunları yapıyoruz. En ücrasından en kalabalığına kadar bütün yerleşim yerlerinde sokak lambaları sabahlara kadar yanıyor, kimse milletin ve ümmetin kaybından bahsetmiyor. Hep Avrupa diyoruz, Avrupalı (Almanya)'da küçük yerleşim yerlerinde saat 10:30'dan sonra sokak lambaları tamamen kapatılıyor. Biz onlardan daha mı zenginiz, görmek istemediklerimizi de görmüyoruz. Güneş panellerini evlerine koymak isteyenlere müstakil ev ruhsatlarında olduğu gibi tomarlarca para ve aylarca süren prosedürler getiriliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle