5 kilo ile başladı, şimdi sayı 3 milyona ulaştı

Amasya’da bir köyde yaşayan genç kadın, aldığı 5 kiloluk organik solucan gübresinin toprak için çok yararlı ve verimi artıran doğal bir ürün olduğunu görünce solucan üretimine geçti. Bir yıl önce 200 bin solucan alan genç kadının şimdi 3 milyona yakın solucanı var.

GİRİŞ 07.01.2019 09:46 GÜNCELLEME 11.01.2019 11:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yörede ‘domates diyarı’ olarak adlandırılan Büyük Kızılca köyünde yaşayan Hicran İkzek adlı bir genç kadın, yaptığı araştırmalar sonrası 200 bin solucan alıp ailesine ait ahırda özel ortamda yetiştirmeye başladı. 32 yaşındaki İkzek, "Topraklarımıza faydalı olacağını düşündük. 200 bin solucan ile başladım. Şu an 3 milyona yakın solucanım var” dedi.

 

 

5 kilo gübresini aldı, şimdi 3 milyon solucanı var!

Asidi alınmış hayvan gübresi, çay posası, yumurta kabuğu ile meyve ve sebze atıklarıyla besledikleri solucanlar sayesinde yıllardır kimyasal gübre kullandıkları arazilerinin verime kavuşacağına inanan İkzek, "Yaklaşık 8 ton gübre çıkacak. 3 tonunu kendi arazilerimizde kullanacağız. Denemek için komşularımıza da vereceğiz. Onlarda aradaki farkı görsünler” diye konuştu. 

 

 

5 kilo gübresini aldı, şimdi 3 milyon solucanı var!

Aynı zamanda Amasya İl Özel İdaresinde görev yapan İkzek, yöredeki diğer çiftçilerin de yetiştirmesi için solucanlardan 1 milyonunu satmayı planlıyor. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğayı tahrip etmezsek zaten o soluncalar var toprakta orada gübre üretmeye devam ediyorlar. Bırakın her canlı doğal ortamında yaşasın orada görevini icra etsin hırs ve tamahla yok etmeyin onları dengeyi bozmayın sentetik gübre kullanmayın yerdeki soluncaları zehirlemeyin ahan da sonra böyle gübrelerini parayla almak zorunda kalırsınız
    Cevapla
  • Kipçak 5 yıl önce Şikayet Et
    Açaba uç milion olduunu nasil bildi gerçekten saidimi hepisini
    Cevapla
  • kayıbey 5 yıl önce Şikayet Et
    AMAN DİKKAT çok fazla reklam yapııyorlar Angora tavşan deve kuşu gibi olacak gibi geliyor
    Cevapla
  • waa 5 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi köşeyi dönmek olarak algılıyorsak yorumunuz yüzde yüz doğru. Ancak ben öyle algılamıyorum. Organik bir gübre bu, toprakları sentetik gübrelerle öldüreceğimize bu tarz gübrelere yönelmekte fayda var konu haberdeki kişi solucanları 15 katına ulaştırmış, 1 yıl boyunca kendi ve çevresindeki atıkları toplayarak güzel bir gübreye dönüştürüp toprağa verecek. Doğrusu bu işin karı organik olmasıdır, en güzeli de her çitçinin kendine yetecek kadar bu işle uğraşıp para harcamadan kendi gübresini hazırlaması,
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Çalışan üreten Allah'ın izniyle daima kazanır. helal olsun.
    Cevapla