Erdoğan müjdeyi verdi! 2 milyar 35 milyon TL...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Belediye Başkan adaylarını açıkladığı törende çiftçilere de büyük bir müjde verdi.

GİRİŞ 05.01.2019 15:52 GÜNCELLEME 05.01.2019 17:24
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İzmir Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, konuşmasında çiftçiye verilecek tarımsal desteğin müjdesini de açıkladı. Toplamı 2 milyar lirayı aşan çiftçiye destekle ilgili Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

2019 yılı ocak ayı içinde ödenecek tarımsal desteklemelerin bugün müjdesini İzmir'den veriyorum.

Fark ödemesi buğday, mısır, çeltikte 550 milyon lira, buzağı desteği ödemeleri 525 milyon lira, çiğ süt desteği ödemeleri 340 milyon lira, yem bitkileri desteği 269 milyon lira, sertifikalı tohum kullanım desteği 100 milyon lira, çevre amaçlı tarım alanı koruma desteği 84 milyon 500 bin lira. Diğer destekler 167 milyon lira, toplam 2 milyar 35 milyon lira.

"Kur, faiz, enflasyon üçgeninde maruz kaldığımız saldırıya rağmen, 2018'in ilk üç çeyreğinde yüzde 4,5 büyüdük" diyen Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun 2019'da biteceğini belirtti ve "Maliyeti 2 milyar lira olan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun yapımı devam ediyor, inşallah 2021'de onu da tamamlıyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 12
  • Dost 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence gerçekten köyde yaşayan köyü terk etmeyen adresi köyde olan hayvancılık yapan buğday eken pancar eken arpa eken çavdar eken insanlara desdek verilsin köyde oturduğu kesin olacak o şart tavuk bile besleyecek ele şehirde oturana verilmesin böyle olursa faydalı olur
    Cevapla
  • ahmi. 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletten ayrıcalık almak için millet yarışa girdi. Değişken bir sıra var. Hadi hayırlısı.. Polis, asker, öğretmen, sağlık çalışanı, kadınlar, memur emeklileri, devlete yakın olanlar yada akrabası olanlar. Sırada hayvanlar, EYT, akademik çalışanlar, dernekler var. Ayrıcalık alabilmek için bir kaç haber yaptırmak lazım. Muhalefet işin içinde siyaset yada para varsa balıklama atlar.
    Cevapla
  • samimi 5 yıl önce Şikayet Et
    boş tarıma hiç bir faydası olmayan ödemeler köyler boşaldı kimse tarımla uğraşmaz oldu taşıma su ile değirmen dönmez bu memlektin gidişatı iyi değil ne eğitim ne tarım polyancılık oynamanın bir alemi yok
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    boş bir yazı olmuş köyler boşalıyor ancak aynı tarım yine yapılıyor. verim kaybı yok daha fazla üretim var. herkes şehirde yaşayacam diye bir derdi var..
    Cevapla
  • irfan sakarya 5 yıl önce Şikayet Et
    2022 maşları yerlerde reisim
    Cevapla
  • Fuat 5 yıl önce Şikayet Et
    Reisim biz eyt olarak müjde bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle