Bakan Kurum'dan açıklama! O poşetler ücretsiz...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eczanelerde poşet kullanımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, eczanede verilen belli ölçüdeki poşetlerin ücretsiz olmasına ilişkin açıklamada bulunulacağını kaydetti.

GİRİŞ 05.01.2019 13:15 GÜNCELLEME 05.01.2019 14:13
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eczanelerde poşet kullanımına ilişkin açıklama yaptı.

 

 

Kurum şunları kaydetti:

"Eczacılar odasıyla Bakanlığımız arasında bu konuda bir çalışması yürütülüyor. 15'e 25 poşet boyutlarında mikronunu da inceliyoruz, 0,15 mikronun altındaki poşetlerimiz ücretsiz. Vatandaşımızın sağlığı söz konusu. O yüzden eczanede verilen bu ölçülerdeki poşetlerin ücretsiz olması noktasında önümüzdeki hafta usul esaslarımızı yayınlayacağız" dedi.

 

 

ECZACILAR MUAF TUTULMAK İSTİYOR

Marketlerde 1 Ocak'tan itibaren ücretli poşet uygulaması başlatılmıştı. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, "İlacın hijyen ortamının son kullanıcıya kadar korunmasını sağlamak için bu uygulamadan, İngiltere'deki gibi Türkiye'de de eczaneler muaf tutulmalı" açıklaması yapmıştı.

YORUMLAR 91
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem Çevre için bu kararlar o zaman Doğada çözülen Kagıt torbalar ve Bez ,File torbalar satılsın Marketlerde? bir daha Naylon Torbaları Paralı olarak vermenin ne alemi var? plastiklcileri ihyamı edeceksiniz?!.
    Cevapla
  • Osmanmert 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem amaç çevreyi korumak poşet depozitolu olsun poset iade durumunda vatandaş parasını alsın böylece kimse çevse çevreye poşet atmaz.
    Cevapla
  • Narkoz 5 yıl önce Şikayet Et
    3 parça ilaçtan yukarısına ücretsiz olsun
    Cevapla
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    poşet paralı olmalıdır hatta tanesi 50 kuruş olmalıdır zira doğamızı düşünelim çoluk çocuğa güzel bir türkiye bırakmak için yola devam
    Cevapla
  • yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    poşetten başka doğaya zarar veren bir şey yokmuş gibi konuşuluyor oysa doğaya zarar veren onlarca şeyler var
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen! poşete kadar Doğayı kirleten ne maddeler var? anlaşılan Plastikciler kazandıkca kazananacaklar!? bu arada petrolde zamlanacak :)
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Sıra onlarada gelir poşetten başladık budabi gelişme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle