İstanbul Halk Ekmek büfeleri ücretli poşete geçti

Türkiye 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren ücretli poşet uygulamasına geçti. İstanbul Halk Ekmek büfeleri de uygulama kapsamında alışverişte poşetlerin ücretli olduğunu açıkladı.

İstanbul Halk Ekmek büfeleri ücretli poşete geçti
İstanbul Halk Ekmek büfeleri ücretli poşete geçti
GİRİŞ 04.01.2019 09:18 GÜNCELLEME 04.01.2019 09:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye genelinde, doğanın kirlenmesini önlemek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı 'ücretli poşet uygulaması', 1 Ocak 2019 tarihinden başladı. Marketlere alışveriş yapmaya giden kişilerden bazıları satın aldıkları ürünleri, her biri için 25 kuruş ücret ödedikleri poşetlere koydu.

Bu karar doğrultusunda İstanbul Halk Ekmek büfelerinde de poşetlerin ücretli verilmesi kararı çıktı. İBB tarafından yapılan açıklamada "29.11.2018 tarihinde kabul edilen, 10.12.2018 tarihli ve 30621 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile taşıma amaçlı kullanılan plastik alışveriş poşetlerinin ücretlendirilmesi hükme bağlanmıştır. Bu sebepledir ki Halk Ekmek büfelerinden de alışveriş yaparken plastik poşet kullanımını azaltabilmek adına poşetler ücretli olacaktır." ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 4
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bende dun sabah halk ekmek alacakken poset parası istediler, ekmeği posetsiz alayım o zaman dedim,o da yasak dedi bana, saçmalığın danişkası,kardeşim sen bana zorla poset satmak istiyorsun,posetsiz ver ben öyle istiyorum.
    Cevapla
  • emekli memur 5 yıl önce Şikayet Et
    bugün bıraktım halk ekmeği.
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    zaten ücretliydi
    Cevapla
  • yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Halk Ekmek Poşetleri ben bildim bileli ücretlidir. Halk ekmek şov zamanı değil. Lütfen.
    Cevapla