Bakan Albayrak'tan enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2018 yılında yüzde 20.30 olarak hesaplanan tüketici enflasyonuyla ilgili yorumda bulundu. Bakan Albayrak, "Yıl sonu hedefimizi tuturduk." ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak'tan enflasyon açıklaması
Bakan Albayrak'tan enflasyon açıklaması
GİRİŞ 03.01.2019 14:49 GÜNCELLEME 03.01.2019 20:06
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2018 yılında yüzde 20.30 olarak hesaplanan tüketici enflasyonuyla ilgili yorumda bulundu.

 

 

TRT Haber'de gündeme dair açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak, "Yıl sonu itibariyle, hedeflerimizin tamamını tutturmuş bulunuyoruz. Eylül ayında ortaya koyduğumuz hedef tutuyor." dedi.

Bakan Albayrak, enflasyonla topyekun mücadele programının yanı sıra ÖTV ve KDV indirimleriyle de devletin 3 ay boyunca katkısının süreceğini belirtirken, "Güçlü indirim yapan da var, indirmiş gibi yapan da." dedi ve fiyatı indirmiş gibi yapanların tespit edileceğini vurguladı.

 

 

Bakan Albayrak, dün gece yaşanan dövizdeki dalgalanma ile ilgili, "Dün gece asya piyasalarındaki olumsuz seyirden dolayı bir dalgalanma oldu." dedi.

2019 bütçesi hakkında da görüşlerini dile getiren Albayrak, "Çok daha iyi performans sergileyeceğiz." ifadelerini kullandı. Albayrak'ın açıklamaları şöyle:

2019 bütçesinde hem harcama tarafında hem gider hem de gelir tarafında çok daha güçlü bir performans sergileyeceğiz. Son 4 ayı çok güçlü bir şekilde yürüttük. Bu iklimin devam edeceği, piyasanın da iktisadi faaliyet noktasında birçok alanda daha hızlı bir şekilde yoluna girdiği bir döneme şahitlik edeceğiz..

Tahvil ihracıyla 1.1 milyar liralık döviz ve 6.5 tonluk altın yastık altından çıktı. Bu ay içinde Kobi'lere ve esnafa yönelik bir paket açıklayacağız. 

YORUMLAR 14
  • mişmiş 5 yıl önce Şikayet Et
    sizi öldürmeyen her şey sizi daha da güçlendirir. Hayın düşman bizim açıklarımızı bizden daha iyi biliyor. Ona göre devlet desteklerini ilk önce enerjiye sonra da yerli üretimi olmayan hammadde ve yarı mamüllere, stratejik ürünlere, kağıt, çelik, akıllı cihazlar vs.. üretimine kaydırmalı. zira derinden yaşıyoruz sıkıntıyı. Enerji maliyetleri artması demek aklınıza gelebilecek herşeyin maliyetinin artması demek. Enerji enerji enerji. Ünv, hastane, yol değil, nükleer enerji başta olmak üzere enerjinin her çeşidi...
    Cevapla
  • Metin 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım KGF yi devam ettirmenizi rica ediyoruz
    Cevapla
  • Şükrü 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için şu altını n gramı ni düşürun 100 grama yakın borcum var memurum ama odeyemiyorum 6senedir
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen memur maaşı yetmiyor diyosan asgari ücretli yaşamasın
    Cevapla
  • Berat 5 yıl önce Şikayet Et
    Memur bey, altın fiyatları serbest piyasa biz müdahale edemeyiz. Her ay 1gram altın alsaydın 72 gram altın eder. Lütfen herşeyi devletten beklemeyiniz. Birazda siz gayret göstermeniz lazım.
    Cevapla
  • Sançes 5 yıl önce Şikayet Et
    :) memur kardeşim altına müdahalede bulunamıyoruz.O konu bizi aşar.
    Cevapla
  • emekli 5 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 10 luk zamla nasıl gecinecez reyis
    Cevapla
  • rizele 5 yıl önce Şikayet Et
    Enişteyi tek gecerim damadımız yerli ve millidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle