5.87'yi test eden dolarda son durum!

Dolar kuru dün gece Asya piyasalarında yaşanan satış atağı nedeniyle 5,87788 seviyesini test ederek 15 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini test etti. Dolar saat 12:00 itibariyle 5,4480 liradan, avro ise 6,1927 liradan işlem görüyor.

5.87'yi test eden dolarda son durum!
5.87'yi test eden dolarda son durum!
GİRİŞ 03.01.2019 09:11 GÜNCELLEME 03.01.2019 12:15
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dolar/TL kuru dün gece Asya piyasalarından satış atağı yedi, Japonya piyasalarının tatil olması nedeniyle kapalı kalmasi hacimsiz işlemlerde dolar kurunu 5.8788 seviyesine kadar çıkarak 15 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

NEDEN YÜKSELDİ?

Dolar/TL'de bu yükselişin, uluslararası piyasalarda görülen volatiliteden dolayı riskten kaçış ve Asya'daki hacimsiz işlemlerde algoritmaların tetiklenmesi olarak gösteriliyor.

HATALI İŞLEM Mİ?

Japon Yeni'nin dün hatalı işlemlerle dolar karşısında yüzde 3.7 düşüşle 105'in altını gördüğü ileri sürüldü. TL'nin dolar karşısında yüzde 9 düşüşle 5.88'i test etmesinin nedeninin de Asya piyasalarındaki hatalı işlemler olduğu iddia edildi.

DOLAR GÜNE NASIL BAŞLADI?

İstanbul serbest piyasada dolar 12:00 itibariyle 5,44 liradan, avro 6,1927 liradan işlem görüyor.

 

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 5,3830 lira, avronun satış fiyatı ise 6,1220 lira olmuştu. 

 

 

YORUMLAR 7
  • aziz yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    paritelere bakın.....kaç ülkede fırlamıiş????arnavutluktan ukraynaya taylanttan turkmenistana..bakın..kontol edin..maksimum 0,50% artış yada düşüşler var...sadece Türkiyede bir günde %10 luk artışlar yaşanıyor..neden acaba?
    Cevapla
  • Ümit 5 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı ülkem
    Cevapla
  • adem ademoğlu. 5 yıl önce Şikayet Et
    Taş kabağa deyse vay gele kabağın başına kabak taşa değse yine vay gele kabağın başına.Dünyanın öteki ucundaki herhangi bir olumsuzluk paramızın degerini düşürüyor.Acilen bu dolar belesından kurtulmamız gerekir,nice zor şartlarda sarfedilen emekle elde edilen kazançlar heba olup gitmekte...
    Cevapla
  • asya piyasası 5 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl iştir asyada olay oluyor dolar fırlıyor bu sene de Allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar ani dalgalanmalar ekonomik göstergelerin sonucu olamaz. Dünden bu güne ülke kaynaklarımızın ve varlıklarımızın onda birini kaybetmiş olmamız lazım ki bu kadar paramız değer kaybetsin. Herşey yerli yerinde duruyor. Kanı bozukların fırsat kolladıkları uzun zamandır aşikar. Bu içimizde barındırdığımız ama barındırmamamız gereken itlerin hainliğinden başka birşey olamaz. Devlet gerekirse bunların canını alsın. Kimse bu milletin ekmeğiyle oynayamamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle