Milyonları ilgilendiriyor! Zamlar bugün belli oluyor

Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin gözü bugün açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamlarına çevrildi.

Milyonları ilgilendiriyor! Zamlar bugün belli oluyor
Milyonları ilgilendiriyor! Zamlar bugün belli oluyor
GİRİŞ 03.01.2019 05:59 GÜNCELLEME 03.01.2019 06:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini bugün saat 10.00'da duyuracak.

 

 

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre, memur maaşlarına baz teşkil eden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda yüzde 1,44 düşerken, temmuz-kasım döneminde tüketici fiyatlarında yüzde 10,64 artış meydana geldi. Böylece 5 aylık dönemde, maaşlara yapılan yüzde 3,5'lik zam oranı aşılırken enflasyon farkı verilmesi durumunu ortaya çıktı.

Toplu sözleşmeden kaynaklı olarak geçen yılın ikinci yarısında yüzde 3,5 zam alan devlet memurları, aralık ayında TÜFE'nin sabit kalması veya aylık enflasyonun yüzde 7,14'ten fazla düşmemesi halinde enflasyon farkı alacak.

 

 

Memurlara toplu sözleşme gereği bu yılın ocak ayında yüzde 4 zam verilecek. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. 2018'nin ilk 6 ayında enflasyon yüzde 9,17 olmuş, bu nedenle söz konusu dönem için belirlenen yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 5,17 enflasyon farkı memur maaşlarına yansıtılmıştı. Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını geçen yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak.

YORUMLAR 6
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    inşallah yüzde 20 veya üstü gelir.büyükşehirde geçinemiyoruz artık
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    ya maaşlarımızın diğer üst düzey kamu çalışanları karşısında nasıl eridiğini görüyorum seyyanen zam şartt...
    Cevapla
  • kazım 5 yıl önce Şikayet Et
    2011 de memurluğa atandığımda asgari ücret 650 TL memur maaşım ise 1650 TL idi. Nerdeyse üç katıydı şimdi iki katı bile değil. Baya erimiş maaşlar.
    Cevapla
  • Zam Değil Fark 5 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyon farkı zam değil adı üstünde farktır ve alım gücünü artırmaz.
    Cevapla
  • Yersen 5 yıl önce Şikayet Et
    Markette gecen ay 20 tl ye aldığım ürün bügün enflayonla mücadele yazmış 25 tl değil 23 tl diye satıyor bizdeki rakamlar bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle